De vijf leukste evenementen in Friesland op 9 en 10 april

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 9 en 10 april allemaal te doen is.

1. Genieten van de Bruine Vloot in Harlingen
Hou je van mooie zeilschepen, lekker eten, traditionele muziek en een gezellige sfeer? Kom dan aanstaande zaterdag naar de Vlootdag in Harlingen! De Vlootdag is de feestelijke opening van het zeilseizoen van de bruine vloot. Tijdens deze opening, die uitgegroeid is tot een ontzettend gezellig familie evenement, kun je genieten van muziek en het bezichtigen van schepen bezichtigen. Je kunt zelfs met één van de schepen het wad op.

Meer informatie over de Vlootdag vind je hier. Het verhaal achter het evenement vind je bovendien in de nieuwste editie van Friesland Post.

2. Filosoferen in Leeuwarden
Op zaterdag 9 april 2016 vindt in Tresoar en het Historisch Centrum Leeuwarden de negende editie van de Nacht van de Filosofie Fryslân plaats. Grote denkers, sprekers en artiesten werpen hun visie op het thema ‘Over Grenzen’. Tijdens de Nacht van de Filosofie Fryslân wordt gezocht naar antwoorden op vragen als: ‘wat zijn grenzen?’ en ‘wanneer gaan we over grenzen heen?’. Te gast zijn Marli Huijer, Paul Scheffer, Bas Heijne, Tinneke Beeckman, Boris van der Ham, Michel Dijkstra en vele anderen.

Meer informatie over de Nacht van de Filosofie Fryslân vind je hier.

3. Bekijk Suske en Wiske – de Circusbaron
Suske en Wiske vieren dit jaar hun 70ste verjaardag. Dit wordt gevierd met een prachtige familiemusical genaamd ‘Suske en Wiske De Musical – De Circusbaron’. Een voorstelling vol spanning, avontuur, humor en fijne muziek.

Meer informatie over de musical vind je hier.

4. Sneupen in Drachten
Op 9 en 10 april wordt de vijfde editie van ‘de Brocante Landelijke Markt Dr888’ georganiseerd. De markt vindt plaats in de prachtige zalen van het Friese congrescentrum in Drachten. Zo’n 50 standhouders bieden de mooiste woonaccessoires, kleding en bloemen aan! Of je nou van landelijk, stoer, industrieel, romantisch of chique houdt: er is voor ieder wat wils!

Meer informatie over de markt vind je hier.

5. Swingen in Nijeholtpade
Eens in de vier maanden mogen de voetjes van de vloer tijdens Friesland Swingt. Aanstaande zondag vindt het evenement plaats in Café De Schieve Deure. De middag zal in het teken staan van West Coast Swing. Voor de mensen die deze dans nog niet onder de knie hebben wordt er een workshop georganiseerd. Moe van het dansen? Schuif dan aan bij het stamppotbuffet!

Meer informatie over de workshop en Friesland Swingt vind je hier.

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties