De vijf leukste evenementen in Friesland op 30 april en 1 mei

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 30 april en 1 mei allemaal te doen is.

1. Winkelen in Hemelum
Aanstaande zondag vindt de eerste editie van de Friese Streekmarkt in Hemelum plaats. Dertig regionale producenten en ondernemers bieden ambachtelijk vervaardigde producten aan zoals aardewerk, huisgemaakte jam, gerookte paling, kazen, bloemen en heerlijke biologisch vleesproducten. Daarnaast wordt er tijdens de streekmarkt een kinderworkshop georganiseerd.

Meer informatie vind je op deze website.

2. Kunst kijken in Workum
Op zaterdag 30 april en zondag 1 mei is het weer tijd voor de jaarlijkse kunstroute in Workum. Tijdens de Kunstroute kun je genieten van een grote diversiteit aan materialen, die door kunstenaars worden gebruikt. Zo zijn er beelden die gemaakt zijn van albast, speksteen, brons, hout en glas. Bovendien worden er schilderijen tentoongesteld van oude meesters, maar ook van hedendaagse kunstenaars.

Wil je je verplaatsen tussen de twee uiterste ateliers? Dan kun je gratis gebruik maken van een treintje, die diverse (kunst)haltes zal aandoen. Erg leuk voor de kinderen!

Meer informatie vind je op deze website.

3. Gospel in Leeuwarden
Multicultureel gospelkoor All For One viert morgen haar vijfjarig jubileum in Poppodium Neushoorn. Zinderende djembé beats en multiculturele invloeden uit Afrika, Suriname en De Antillen omschrijven de stijl van gospelkoor All for One het best. Naast hun eigen composities brengt het gospelkoor ook bekende songs van bijvoorbeeld Bob Marley ten gehore.

Meer informatie vind je op deze website.

4. Op zoek naar curiosa in Terwispel
In Terwispel vieren ze op 30 april nog steeds Koningsdag. Op deze dag wordt er in dit dorp een heuse rommelmarkt On Tour georganiseerd. Zo’n 45 particulieren stallen hun spullen uit op hun erf. Kleine en grote schatten liggen op je te wachten!

Meer informatie vind je op deze website.

5. Wandelen in Nijemirdum
Op 1 mei verzorgt IVN Súdwesthoeke een natuurwandeling in het Lycklamabos van Natuurmonumenten. Dit bos van een kleine 100 hectare maakt deel uit van een groot boscomplex in Gaasterland. In het bos vind je prachtige lanen met oude beuken en zomereiken.

Natuurgids Ronald Schouten neemt je graag mee het bos in om er van alles over te vertellen. Tijdens de wandeling zal hij speciaal aandacht schenken aan de zingende zangvogelbevolking en de wilde planten die op dat moment in bloei staan.

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

Delen:

Reacties