De vijf leukste evenementen in Friesland op 7 en 8 mei

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 7 en 8 mei allemaal te doen is.

1. Ga lekker neuzen in Hemelum
Lekker tussen de spulletjes van een ander neuzen en ondertussen een kijkje nemen in zijn of haar garage of tuin? Dat kan zaterdag 7 mei in Hemelum. Op verschillende locaties daar wordt de Garage Rommelmarkt georganiseerd. De Garage Rommelmarktroute loopt langs allerlei tuinen, opritten en garages die voor een dagje zijn omgetoverd in een winkeltje. U kunt er allerlei soorten artikelen vinden. Een heerlijk dagje uit voor iedereen!

Meer informatie vind je op deze Facebook-pagina.

2. Voel je op en top vrouw in Joure
Vind jij het heerlijk om je te verdiepen in alles wat met lifestyle, beauty en wellness te maken heeft? Dan ben je op zaterdag 7 mei van harte welkom in Zalencentrum de Treemter te Joure. Hier wordt een avond speciaal voor vrouwen georganiseerd. Voor even staat het zalencentrum volledig in het teken van uiterlijke verzorging en lekker eten. De avond, genaamd Beauty Vrouw, start om 19.00 uur ’s avonds en is gratis te bezoeken.

Meer informatie vind je op deze website.

3. Maak kennis met de historie van Wijnaldum
Wijnaldum is een dorp met een rijke historie, die op sommige plaatsen nog goed zichtbaar is. Daarom organiseert Stichting Archeologisch Steunpunt Wijnaldum op zaterdag om 13.30 uur een dorpskuier van ongeveer anderhalf uur. Start- en eindpunt zijn bij het Archeologisch Steunpunt. Deelname kost € 3,50 per persoon. Dit is inclusief consumptie. Honden zijn aangelijnd toegestaan.

4. Geniet van prachtig poppentheater in Drachten
Op kinderboerderij De Naturij te Drachten, komen zondag wel heel bijzondere gasten optreden. Het zijn de poppen van poppentheater Anasi. Zij heven een tweetal voorstelling in het restaurant van de kinderboerderij. Onder vrolijke muzikale begeleiding vertellen de poppen een mooi dierenverhaal. Het bijwonen van de voorstelling is gratis, wanneer er entree is betaald voor De Naturij. De kinderen of kleinkinderen zullen ongetwijfeld een heerlijke middag beleven.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Ga (vroege) vogels spotten in It Swin
Terwijl de zon opkomt, kun jij de mooiste vogels gaan spotten in natuurgebied It Swin. Dit gebied, in Harich, is adembenemend mooi en er huizen verschillende vogelsoorten. Denk bijvoorbeeld aan Leeuweriken, Baardmannetjes en Blauwborstjes. Iedereen is zondag 8 mei bij het startpunt welkom vanaf 06.00 uur. Het startpunt is overigens bij het informatiebord van It Swin. Neem een verrekijker mee en doe stevige schoenen aan, want natte voeten; daar zit niemand op te wachten!

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties