De vijf leukste evenementen in Friesland op 4 en 5 juni

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 4 en 5 juni allemaal te doen is.

1. Dansen op folk muziek in Joure
Na een succesvolle eerste editie zal Park Herema State in Joure aanstaande zaterdag weer in het teken staan van het Pairc Pub Folk festival. Ook ditmaal is de organisatie er weer in geslaagd een prachtig programma samen te stellen. The Dublin Legends zullen er samen met Fiddlers Green, Gaeld’r, Real Time, Tupelo en Plunder weer een geweldig folk evenement van maken.

Meer informatie vind je op deze website.

2. Sneupen in Ryptsjerk
In de prachtige tuinen van de monumentale boerderij De Vertakking in Ryptsjerk wordt aanstaande zaterdag een tuinfair georganiseerd. Op de gezellige en drukke Brocane Tún Fair vind je brocante, maar ook spullen uit grootmoeders tijd.

Meer informatie vind je op deze website.

3. Luisteren naar muziek in Leeuwarden
Van indierock tot electropop: aanstaande zaterdag is het weer tijd voor De Kleine Prijs van Fryslân! Friesland Pop organiseert de wedstrijd om beginnende Friese popartiesten een podium te bieden. Een succesvol concept aangezien De Kleine Prijs dit jaar alweer voor de dertigste keer wordt georganiseerd. Benieuwd naar de deelnemers van dit jaar? Kom dan zaterdag langs in de Neushoorn in Leeuwarden.

Meer informatie vind je op deze website.

4. Schapen scheren in Oldeberkoop
De 250 heideschapen van Herder Hilde hebben weer een flinke vacht! Aanstaande zaterdag gaan de schaapscheerders de schapen dan ook van hun jas ontdoen op de Doevekaampe in Oldeberkoop. Kom langs en zie hoe het scheren in zijn werk gaat. Daarnaast kun je de hele dag leuke demonstraties van textiele ambachten bijwonen.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Beleef het Oranjewoud Festival in Oranjewoud
Dit weekend kun je genieten van diverse optredens tijdens het Oranjewoud Festival. Zo’n 100 artiesten uit binnen- en buitenland zullen de mooiste klanken ten gehore brengen. Luister, zittend op een boomstam, naar de betoverende klanken van acht trombonisten of geniet van een prachtig pianospel.

Meer informatie over het festival vind je in dit artikel en op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties