Het verrassende Oranjewoud Festival

0

Van 2 t/m 5 juni brengen ruim 100 topartiesten uit binnen- en buitenland de mooiste klanken ten gehore tijdens het Oranjewoud Festival. Het is één van de mooiste evenementen in Friesland. Het Oranjewoud Festival is het enige festival ter wereld waar beroemde artiesten aan je bed zitten om je in slaap te spelen en waar je zittend op een boomstam kunt luisteren naar de betoverende klanken van acht trombonisten.

Wildernisconcert
De acht trombonisten vind je in het Reigerbosch. Hier wordt een heus Wildernisconcert georganiseerd. Het gebladerte vormt het podium en de boomstammen de zitplaatsen. Laat je verrassen door de klanken middenin de natuur.

De proeftuin
Breng tijdens het festival eens een bezoekje aan het gratis toegankelijke festivalhart. Hier vind je de De Proeftuin! In deze prachtige tuin kun je genieten van allerlei soorten muziek: van wereldmuziek tot klassieke muziek. Op de twee podia verschijnen één voor één alle musici die op het festival aanwezig zijn. Zij zullen hier korte concerten geven. Bovendien kun je In De Proeftuin tijdens de concerten het heerlijkste eten en drinken proeven van lokale ondernemers.

Zonsopgangconcert
Ben je een ochtendmens? Sta dan op zondag 5 juni heel vroeg op en verwelkom samen met het Matangi Quartet de nieuwe dag in de tuin van landgoed Oranjestein. Na dit prachtige concert kun je samen met de musici genieten van een heerlijk ontbijt.

Jong en oud
Ook is er speciaal voor kinderen tot circa 12 jaar een gevarieerd programma opgezet in ’t Proevertje. Kinderen kunnen hier feest vieren met de Flierefluiters en de RengDengDoedels, meebouwen aan de wall of sound, spelen met taal tijdens de poëzieworkshop of meelopen in het kakafonie-orkest.

Kortom: genoeg te beleven!

Het gehele programma van het Oranjewoud festival is te vinden op deze website. Hier kun je ook terecht voor het kopen van kaarten.

 

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties