De vijf leukste evenementen in Friesland op 13 en 14 februari

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 13 en 14 februari allemaal te doen is.

1. Kom kijken naar ‘Gewoan te gek’ in Damwoude
Aanstaande zaterdag om 20.00 uur speelt toneelgroep ‘Hjir binne wy dan’ het komische Friestalige stuk ‘Gewoan te gek’. Het stuk speelt zich af in een psychiatrische inrichting met de naam ‘Huize van Speykstraat’. Vier cliënten smeden samen met Toos, de sociotherapeute, een plan wanneer bekend wordt dat de subsidie voor ‘Huize van Speykstraat’ wordt ingetrokken. Het belooft een komische avond te worden in De Kruisweg. Meer informatie is te vinden op deze Facebookpagina.

2. Ontdek de mooiste Meccano modellen in De Knipe
Had je vroeger ook een doos Meccano waar je uren mee speelde? Of droomde je van de mooiste Meccano bouwwerken? Kom dan zaterdag 13 februari langs in het Knypster Café. Hier strijkt het Meccano Gilde neer met een grote Meccano tentoonstelling. Van eenvoudige modellen tot nostalgische meesterwerken: de Meccano Gilde heeft het allemaal! Voor meer informatie kun je terecht op deze website.

3. Speuren naar roofvogels in het Lauwersmeer gebied
Zoek samen met kinderen en/of kleinkinderen mee naar de roofvogels van Nationaal Park Lauwersmeer. Samen met de boswachter wandel je door het prachtige gebied. Bovendien heb je een goed uitzicht over het gebied wanneer je onderweg de uitkijktoren in het Ballastplaatbos beklimt. Spot jij de havik, sperwer of de trots van de boswachter: de zeearend?

Een prachtige wandeling voor het hele gezin met na afloop heerlijke warme chocolademelk! Meewandelen? Kijk dan voor meer informatie op deze website.

4. Luister naar Friese muziek in Buitenpost
Wie kent ze niet? Gurbe, Piter en Marcel! Aanstaande zondag brengen de mannen, in een huiselijke setting, ieder liederen uit hun eigen repertoire ten gehore. Het speciale Valentijnsconcert wordt door de heren gezamenlijk afgesloten. Meer informatie is hier te vinden.

5. Sneupen op de vlooienmarkt in Sneek
Op Valentijnsdag wordt er in Sneek een gezellige rommelmarkt georganiseerd. Je kunt fijn een aantal uren dwalen tussen al het nostalgische goed, de met liefde gemaakte hobbyspullen en de waardevolle hebbedingetjes. Uitgedwaald? Plof dan neer voor een verse kop koffie met een heerlijke versnapering.

Voor meer informatie kun je terecht op deze website.

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties