De vijf leukste evenementen in Friesland op 2 en 3 april

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 2 en 3 april allemaal te doen is.

1. Ruil je kleding in Joure
Het is weer voorjaar! Het perfecte moment om je kledingkast op te ruimen. Heb jij kleding die je niet meer bevalt of past? Kom dan aanstaande zaterdag je kleding ruilen in De Oerdracht in Joure.

Je kunt ’s morgens tussen 10.00 uur en 12.00 uur kledingstukken inleveren. Voor de ingeleverde kleding ontvang je punten waarmee je vervolgens ’s middags vanaf 13.00 uur andere kleding kunt uitzoeken. Overgebleven kleding wordt niet weggegooid, maar wordt naar Roemenië gebracht!

Meer informatie over de kledingruil vind je hier.

2. Zeefdrukken in Blija
In een bijzonder sfeervol atelier leer je aanstaande zaterdag hoe je een prachtige zeefdruk kunt maken op textiel. Een ervaren docent legt je in Atelier Kleine-Lijn de basis van het zeefdrukken uit, waarna je zelf aan de slag mag. Tijdens de workshop kun je kiezen uit een breed assortiment textiel, dat onder andere bestaat uit: schorten, shawls en servetten.

Inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk! Meer informatie over het inschrijven vind je hier.

3. Knutselen in Oudehaske
Aanstaande zondag kunnen je kinderen of kleinkinderen dieren kleien met natuurproducten. Voor het maken van de dieren mogen de kinderen alles gebruiken wat ze in de natuur tegenkomen. De echte waaghalzen kunnen na het knutselen ook nog gaan polsstokspringen.

Inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk! Meer informatie vind je hier.

4. Kom proeven aan Leeuwarden
‘Proeven aan Leeuwarden’ is de start van het toeristische seizoen in de Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Dit eerste weekend kun je een bezoek brengen aan de Oldehove. Daarnaast kun je deelnemen aan een stadswandeling en kun je praamvaren. En dat allemaal gratis!

Meer informatie over ‘Proeven aan Leeuwarden’ vind je hier.

5. De lekkerste soep maken in Leeuwarden
Altijd al eens je vrienden en familie willen verrassen met een heerlijke, geurige pan zelfgemaakte soep waar je je vingers bij aflikt? Meld je dan nu aan voor de mini kookworkshop soep maken bij De Kleyne Sint Jacob. Tijdens de workshop leer je niet alleen dat soep maken heel eenvoudig is, maar ook dat je pakjes en zakjes eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Na afloop krijg je jouw eigen twee liter zelfgemaakte soep mee naar huis!

Inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk! Meer informatie over deze workshop vind je hier.

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn en zomers weekend!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties