Blik op Kollumerland

0

Iedere maand staat er in de Friesland Post een gemeente centraal. In april is dit Kollumerland geworden. We werpen een blik op deze bijzondere gemeente in het noordoosten van Fryslân, waar een groot aantal evenementen wordt georganiseerd!

In onze blik op Kollumerland staan onder meer zes leuke uitjes en drie weetjes. Daarnaast zijn er nog een heleboel andere leuke rubrieken. We zullen ze één voor één bij langslopen.

Kollum toen en Kollum nu
Kollum is de grootste plaats van de gemeente Kollumerland. Wij zochten een prachtige historische foto van Kollum uit 1928 op en zetten er een foto van dit jaar naast. Het kiekje is precies op dezelfde plek genomen,
en er blijkt verrassend weinig veranderd te zijn sinds 1928!Kollum toenZes keer doen!
In Zes keer doen! zetten we zes leuke uitjes in Kollumerland voor je op een rij. De uitjes bevinden zich op verschillende locaties en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen.

De markante woning in Oudwoude
De markante woning van deze maand staat in Oudwoude. Het is één van de oudste huizen van Fryslân. De eigenaren Andreas en Mirre Schelfhout wonen met groot plezier in de historische Allemastate! Wij nemen een kijkje achter de voordeur.
De Allemastate in OudwoudeWist u dat…
In Wist u dat… hebben we drie weetjes op een rij gezet. Zo vertellen we bijvoorbeeld dat het aantal inwoners van de gemeente ruim tien jaar geleden hoger was dan nu.

Kollumerland op het web
Ook de inwoners van Kollumerland zitten niet stil en zijn heel actief op het internet. De meest opvallende Tweets van de afgelopen tijd staan in deze rubriek.
Kollumerland op het webDe 5 leukste evenementen in Kollumerland
Wanneer je plannen maakt voor het weekend maakt, denk je misschien niet meteen aan een bezoekje aan de gemeente Kollumerland. Jammer, want deze gemeente biedt een breed scala aan evenementen. Wij hebben de vijf leukste evenementen voor je op een rij gezet.

Nieuwsgierig?
Wil je meer over Kollumerland weten en ons aprilnummer lezen? Hier kun je zien wat er nog meer in de april editie van Friesland Post staat.

Delen:

Reacties