De vijf leukste evenementen in Friesland op 21 en 22 november

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 21 en 22 november allemaal te doen is.

1. Struin over de rommelmarkt in Leeuwarden
De Christelijke Scoutinggroep Burmania uit Leeuwarden organiseert eens per jaar een rommelmarkt en gebruikt de opbrengst om weer te kunnen investeren in de groep. Dit jaar vindt de markt plaats op zaterdag 21 november. Het clubhuis wordt voor even omgetoverd in een bedrijvig marktplein.

Je kunt de markt van 09.00 uur ’s ochtends tot 12.00 uur ’s middags bezoeken. Er zijn verschillende kraampjes met onder meer boeken, platen en kledingstukken te vinden. Meer informatie kun je vinden op deze website.

2. Knutsel met het hele gezin op de Hobby & Vrije Tijd Beurs 
De Hobby & Vrije tijd Beurs in Leeuwarden is absoluut de moeite van een bezoekje waard! De beurs is inmiddels uitgegroeid tot de grootste hobbybeurs van Noord-Nederland met meer dan tweehonderd kramen. Er worden diverse workshops en demonstraties georganiseerd, die ook voor de kids heel erg leuk zijn.

Op zaterdag 21 november staan er diverse activiteiten voor het hele gezin gepland. Zo kunnen de kinderen worden geschminkt terwijl jij je verdiept in het maken van modelboten en -vliegtuigen. Meer informatie en het complete programma staat op de website. Tevens besteden wij kort aandacht aan dit evenement in ons novembernummer.

3. Steek wat op van ‘Het Gesprek van Sneek’
Voor de tweede keer tijdens dit seizoen wordt ‘Het Gesprek van Sneek’ georganiseerd. Deze talkshow staat onder leiding van Tweede Kamerlid Jacques Monasch. Dit keer gaat Monasch in gesprek met de fractieleider van D66: Alexander Pechtold. Zal hij hem het vuur aan de schenen leggen?

Het Gesprek van Sneek wordt dit keer gehouden van 16.30 tot 18.00 uur. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom. Meer informatie is op de website van de organisatie te vinden.

4. Spot reeën op de fiets
Veel natuurliefhebbers vinden het geweldig om één of meerdere dieren te spotten tijdens een wandel- of fietstocht. Het Drents-Friese Wold is het thuis van heel veel reeën en daarom neemt de boswachter van Staatsbosbeheer je op zondag graag mee tijdens zijn zoektocht naar deze imponerende dieren.

De boswachter zal voorafgaand aan de tocht wat over de dieren vertellen en daarna vertrekken alle deelnemers op de fiets vanaf het beginpunt van de route. Je kunt je aanmelden door te bellen naar 0516 – 46 40 20 of te mailen naar drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl.

5. Geniet van cello talent Wytske Holtrop
Zondagmiddag om 15.00 uur wordt er in het dorpshuis te Warns een klassiek concert georganiseerd. De twintigjarige Wytske Holtrop uit Gersloot zal alle luisteraars met haar cello in vervoering brengen. Holtrop is een internationaal talent en ze kan haar instrument met enorm veel overgave bespelen.

Zondag speelt ze, samen met Katsura Mizumoto op de piano, onder meer werken van Brahms en Vasks. Toegang voor volwassenen kost € 14,00 per persoon (inclusief een consumptie). Jongeren tot en met 18 jaar mogen voor € 7,50 naar binnen.

Wij wensen je een heerlijk weekend toe!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties