Stuur sportpoëzie in

0

Als je ooit op een bepaalde wijze betrokken bent geweest bij een sportvereniging, dan ken je ze wel: de clubliederen en gedichten voor (al dan niet lokale) sporthelden. Deze prachtige teksten kun je scharen onder de noemer sportpoëzie.

Anne Dykstra en Anne Tjerk Popkema zijn liefhebbers van zowel sport als taal en daarom doen ze een oproep aan de duizenden sportliefhebbers en -beoefenaars in Fryslân. Ze hopen dat zij zulke sportpoëzie aan willen leveren.

Van stokoude gedichten tot liederen uit de sportkantine
Het maakt niet uit hoe je aan de sportpoëzie bent gekomen, alles kan ingestuurd worden. Van gedichten uit stokoude boeken tot liederen uit de sportkantine of die zaterdagmiddag nog op zijn gezongen langs de lijn bij de F-jes.

Context
De context is wel belangrijk! Over welke sporter of wedstrijd gaat de tekst? En waar en wanneer vond de sportieve gebeurtenis plaats? Het hoeft zeker niet alleen om bekende sporters of clubs te gaan. Een schunnig douchelied uit de kelder van het amateurvoetbal is net zo welkom als een lofdicht in een landelijke krant over Epke Zonderland. Ook de taal is niet relevant: Fries, Nederlands of Engels.. Als het maar gaat om een Friese sporter of een sportieve gebeurtenis die zich afspeelde in Fryslân.

Deel jouw sportpoëzie
Wil je jouw sportpoëzie graag delen? Stuur je gedicht of lied dan samen met je contactgegevens naar info@taalburopopkema.nl. Dit kan tot en met 1 januari 2016. Uit de inzendingen wordt een bloemlezing samengesteld, die later in 2016 bij Uitgeverij Wijdemeer zal verschijnen.

Delen:

Reacties