De vijf leukste evenementen in Friesland op 28 en 29 november

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 28 en 29 november allemaal te doen is.

1. Beleef de winter in Mildam
Al jaren staat Mildam eens in de twaalf maanden volledig in het teken van de winter en de bijbehorende gezelligheid. Er wordt dan een sfeervolle wintermarkt georganiseerd met live muziek en natuurlijk genoeg glühwein voor iedereen.

Dit jaar vindt de markt plaats op zaterdag 28 november van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags. Je kunt op je gemakje langs alle kraampjes struinen en jezelf daarna opwarmen met een heerlijke kop snert.

2. Fiets nog eenmaal de Noord-Friese winkeltjesroute in 2015
De Noord-Friese winkeltjesroute is inmiddels een vrij bekend bekend fenomeen in Friesland. Al menig liefhebber van de provincie heeft de route langs negen knusse winkeltjes per fiets afgelegd. Ook geïnteresseerd? De kaartjes met de mogelijke routes zijn bij de deelnemende winkeliers te verkrijgen.

Op zaterdag 28 november zijn alle winkeltjes voor één van de laatste keren dit jaar geopend. Van 10.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags kunt overal terecht en genieten van een warm ontvangst. Er worden die dag bovendien allerlei speciale acties georganiseerd. Meer informatie kun je vinden op de website.

3. Geniet van een muzikaal hoogstandje in Drachten
Geniet zaterdag 28 november van een geweldig muziekoptreden van het duo Thyme in de bibliotheek te Drachten. Van 14.00 uur tot 16.00 uur ’s middags zullen gitarist Sikke en pianiste Ellen Lagerweij de bibliotheek vullen met fantastische en zachte klanken.

De toegang tot de bibliotheek is gratis. Je kunt dus voor niets gaan genieten van een muzikaal hoogstandje!

4. Bezoek met het gezin de Kerstsprokkelfair
Van donderdag 26 november 2015 tot en met zondag 29 november 2015 wordt de Kerstsprokkelfair in Ryptsjerk gehouden. Deze fair staat helemaal in het teken van Anton Pieck en is echt een bezoekje waard! Op zondag 29 november kun je er ook prima terecht met de kinderen. Er wordt dan namelijk onder meer een modeshow met kinderkleding georganiseerd.

Het hele programma van de Kerstsprokkelfair kun je vinden op de website van de organisatie. Ook zaterdag is er genoeg te beleven.

5. Vraag kunstenaar Gert Jan Slotboom het hemd van het lijf
Tot en met 21 februari 2016 exposeert kunstenaar Gert Jan Slotboom in Museum Joure. De getoonde werken komen uit de serie met de titel Ecce Homo, waarbij op confronterende wijze de kwetsbare schoonheid van stervelingen is geportretteerd.

Op zondagmiddag 29 november is Slotbloom in het museum aanwezig om belangstellenden te woord te staan. Van 14.30 uur tot 16.30 uur kun je hem treffen in een unieke setting.

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt een fantastisch najaarsweekend toe!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties