De vijf leukste evenementen in Friesland op 5 en 6 december

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 5 en 6 december allemaal te doen is.

1. Zoek de pietjes in Oosterwolde
Het is vijf december en dus de drukste dag van het jaar voor Sinterklaas en zijn pieten! Helaas zijn een aantal pietjes in Oosterwolde verdwaald. Ze moeten snel gezocht en gevonden worden, want anders kunnen ze niemand verrassen op pakjesavond! Help jij zoeken?

Van 13.00 uur ’s middags tot 16.00 uur ’s middags kan er in het winkelgebied van Oosterwolde naar de missende pietjes gezocht worden. Natuurlijk worden er aanwijzingen verstrekt aan alle fanatieke speurneuzen.

2. Vier het heerlijk avondje
Op zaterdagavond hoef je natuurlijk helemaal nergens heen. Dan is het heerlijk avondje namelijk gekomen! Vier samen met het gezin dit ouderwets gezellig samenzijn en vergeet de drukte van alledag. Dat doen wij, de redactieleden van de Friesland Post, ook.

3. Ga je te buiten in Sneek
De populaire en meest veelzijdige woonboulevard van Noord-Nederland, kun je vinden in Sneek. De Woonpassage is op zondag 6 december natuurlijk geopend voor iedere nieuwsgierige winkelliefhebber, maar in het bijzonder ook voor bezoekers van de winterfair.

De boulevard zal prachtig versierd zijn en natuurlijk zijn er veel lokale ondernemers aanwezig met zeer diverse artikelen. Je kunt tijdens het winkelen even pauzeren met een hapje en een drankje.

4. Van ruilen komt geen huilen in Lemmer
Heb je iets gekregen dat je toch niet aanstaat op Sinterklaasavond? Of ben je gewoon teveel verwend en kan je al je cadeautjes niet kwijt? Ga dan naar de Sinterklaas ruilbeurs in Lemmer op zondag 6 december 2015.

De ruilbeurs wordt van 14.00 tot 16.30 uur georganiseerd bij de Beachclub en iedereen is natuurlijk van harte welkom!

5. Bewonder museum ’t Fiskershúske
In Moddergat is een heel bijzonder museum te vinden: ’t Fiskershúske. Dit jaar is ’t Fiskershúske voor het eerst het gehele jaar door open. Althans op de zondagmiddag dan. Van 12.00 uur ’s middags tot 16.00 uur ’s middags kun je het museum een bezoekje brengen.

Eind december wordt gekeken of de extra openstelling een succes is. Bij een positief antwoord, blijft het museum op zondag open tot en met 14 februari 2016. Help hier dus aan mee door een kijkje te nemen.

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt een heerlijk en gezellig Sinterklaasweekend toe!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties