De vijf leukste evenementen in Friesland op 9 en 10 januari

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 9 en 10 januari allemaal te doen is.

1. Neem deel aan de sfeervolle winterwandeling rondom Bantega
Op zaterdag 9 januari 2016 staat heel Bantega op zijn kop. De Oranjevereniging organiseert dan namelijk een enorm gezellige winterwandeling van 10 kilometer. De wandeling start tussen 11.00 en 12.00 uur en is altijd drukbezocht.

De route loopt langs leuke bezienswaardigheden en een sfeervolle wintermarkt. Uiteraard is er onderweg ook genoeg koek & zopie. Deelname kost € 5,00 per persoon, inclusief een consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee wandelen.

2. Vier Paul’s verjaardag
Op zaterdag 9 januari 2016 wordt in Hemrik Paul’s verjaardagsconcert gehouden. Dit is een gezellige muziekmiddag met verrassende wendingen voor spelers en publiek. De jarige trakteert op koffie, thee of fris en natuurlijk op cake! Na afloop kan iedereen meespelen met de eerste suite van Fischer. Je moet dan wel je eigen standaard en instrument meenemen.

Er wordt geen entree geheven maar je kunt na afloop een bijdrage leveren. Het concert start om 15.00 uur ’s middags en vindt plaats in de Witte Kerk te Hemrik.

3. Woon de opening van een nieuwe kunstexpositie in Sneek bij
Om het nieuwe jaar goed af te trappen, opent kunstgalerie Peter Bax te Sneek op zaterdag 9 januari 2016 een nieuwe expositie. De nieuwe expositie bestaande uit grafisch werk van diverse jonge en talentvolle kunstenaars.

De feestelijke opening is om 15.00 uur. Aansluitend vindt de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Iedereen is van harte uitgenodigd. Je zal worden verwelkomd met koffie, thee of een ander drankje.

4. Bezoek het Kameleondorp in winterse sferen
Van 12 december 2015 tot 7 maart 2016 is het Kameleondorp gedurende alle weekenden en vakanties open. Ook op zondag 10 januari 2016 kun je het dorp dus bezoeken. In de Kameleonboerderij is het dorp Lenten omgetoverd in een winters geheel. Ook Paal 43, naast de Kameleonboerderij, is totaal vernieuwd: er is maar liefst 800 vierkante meter beschikbaar voor overdekt vermaak!

Toegang tot het dorp krijg je al vanaf € 7,50 per persoon. Meer informatie is te vinden op de website.

5. Bezoek het leukste nieuwjaarsconcert van Heerenveen
Op zondag 10 januari 2016 organiseert Museum Belvédère, tezamen met de Heerenveense Kunstkring, een nieuwjaarsconcert. Het concert duurt een uurtje en biedt de gelegenheid om elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’ te wensen. Het concertprogramma is speciaal samengesteld door de professionele musici en daardoor meer dan de moeite waard.

Het concert start om 11.00 uur ’s ochtends. Kaarten zijn te koop bij de kassa van Museum Belvédère en via de website van het museum. Vorige jaren was het nieuwjaarsconcert uitverkocht, dus om teleurstelling te voorkomen koopt je jouw kaartjes van tevoren. Een kaartje kost € 17,50 tenzij je onder de 26 jaar oud bent. Dan mag je voor € 10,00 naar binnen. Bezoekers tot en met 12 jaar krijgen gratis entree. De prijs is inclusief koffie en een drankje.

Wij wensen u natuurlijk opnieuw een fantastisch weekend toe!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties