De vijf leukste evenementen in Friesland op 16 en 17 januari

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post de vijf leukste evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 16 en 17 januari allemaal te doen is.

1. Bewoner het prachtige Friese paard in Leeuwarden
In het komende weekend organiseert het KFPS weer de jaarlijkse Hengstenkeuring en de bijbehorende Fri(e)sian Proms. In het januarinummer van Friesland Post besteden we uitgebreid aandacht aan dit evenement en aan het unieke van het Friese paardenras.

Nieuwsgierig? Bekijk hier een voorproefje.

2. Bekijk bijzondere films in Sneek
Sinds 2011 organiseert Stichting Filmhuis Sneek elk jaar een filmfestival. Dit festival heet de Sneker Filmwinter en wordt altijd drukbezocht. Het festival is begonnen op 14 januari 2016 en duurt tot en met 17 januari 2016. Er worden diverse films getoond dus er is in ieder genre iets te bezoeken.

Het complete programma kun je op deze website vinden. Er kan ook gegeten worden voor 12,50 euro per maaltijd.

3. Geniet van klassiek muziek in Beetsterzwaag
Op zaterdag 16 januari 2016 wordt in de Dorpskerk in Beetsterzwaag het Klassiek Lustrumconcert georganiseerd. Er wordt gespeeld door het jonge pianotrio ‘Brackman Trio’. Er zal onder meer muziek te horen zijn van Haydn en Debussy.

De entree kost 9 euro per volwassene. Kinderen mogen gratis mee komen luisteren. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Peter Leon Wijn en Spijs of per email via cultuur@cultbee.nl.

4. Luister naar twintig bijzondere verhalen in Leeuwarden
Op zondag 17 januari 2016 staat de Westerkade in Leeuwarden in het teken van fire, food & vertellingen. Twintig locaties aan de Westerkade worden omgetoverd tot kleine theaters. Markante mensen doen hun fertellingen op deze locaties, op geheel eigen wijze natuurlijk.

Dit bijzondere evenement heeft de naam Krijg de BIBBERS! gekregen en is leuk voor jong en oud. De verhalen die je bezoekt, kun je tenslotte zelf uitzoeken. De locaties zijn te bezoeken van 12.00 tot 18.00 uur.

5. Drink verschillende speciaalbiertjes in Lemmer
Speciaalbieren zijn momenteel ontzettend geliefd! De Friezen weten daar alles van. Er zijn momenteel elf brouwerijen in Friesland en de Kleine Beer in Lemmer is er daar één van. Op zondag 17 januari 2016 organiseert deze brouwerij samen met The British Pub een Bier & Spijs avond. Dan kunnen liefhebbers zes bieren proeven en van een bijpassend gerecht genieten.

Aanmelden voor deze avond kan door een mail te sturen naar info@horecabedrijventijsseling.nl. De avond duurt van 17.00 uur tot 21.00 uur en de kosten bedragen 30 euro per deelnemer.

De redactie van Friesland Post hoopt dat u een fijn weekend zult hebben!

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties