Demonstratie/proeverij Kiemen

0

De Peuleschil uit Rottevalle organiseert zaterdag 13 september een demonstratie/proeverij in Natuurwinkel Drachten.

Het groenteteeltbedrijf ontstond in de beginjaren ’80 in een klein schuurtje aan de rand van het dorpje Rottevalle. Het bedrijf groeide al snel uit tot Nederlands eerste en enige biologische kiemerij. De Peuleschil is inmiddels uitgegroeid tot een modern bedrijf.

PEULESCHIL (2)Adrie Klaassen, eigenaar van De Peuleschil, verwacht veel bezoekers op de open dag in Drachten. “Er zijn maar vier kiemerijen in Nederland. Wij zijn het enige bedrijf dat 100 procent biologisch is. Wij verkopen ook biologisch, dat is erg bijzonder.”

“We hebben al eerder op markten gestaan, maar het is de eerste keer dat we dit in het noorden doen.” De vraag hoeveel mensen er worden verwacht, vond Klaassen lastig te beantwoorden. “We verwachten de normale, vaste klanten. Daarnaast zullen er door de publiciteit meer mensen op afkomen. We schatten een paar honderd mensen.”

Op 13 september kunnen de bezoekers alles te weten komen over de kiemerij. “De mensen kunnen zien hoe ze thuis zelf, op een eenvoudige en goedkope manier, met onze zaden kiemen kunnen maken. Tevens kunnen ze allerlei vragen stellen over de kiemerij en kunnen ze de kiemen proeven.”

Bezoekers zijn welkom op zaterdag 13 september vanaf 10.30 uur tot 17.00 uur.

 

Delen:

Reacties