Deze maand in Friesland Post: Emiel Stoffers over zijn muzikale loopbaan en de actiecomedy Stjer

0

Wie vermoordt toch al die Friese artiesten? Dat is de prangende vraag in de Friese actiecomedy STJER. Het is de eerste Friestalige film sinds 20 jaar en dat begon allemaal bij een gekscherend idee van Emiel Stoffers, zanger van De Hûnekop en twee van zijn vrienden. Zo gaat dat vaker.

 

Intussen worden de laatste scenes opgenomen en is de film in september in de Friese bioscopen te zien. “Sommigen zeggen bij twijfel niet doen, ik zeg: bij twijfel altijd doen.”
Dat lijkt de gouden formule te zijn van de ondernemingen in het leven van Emiel. Zo kwam ook de film van de grond, waarbij ze konden rekenen op veel sponsors en vrijwilligers. “Jullie weten niet half wat voor gunfactor jullie hebben”, zei iemand tegen Emiel.

Emiel Stoffers (c) Tom Coehoorn

Emiel Stoffers (c) Tom Coehoorn

Een stel Friese jongens die van gekkigheid houden en een lach op een hoop gezichten kunnen toveren. Dat doet Emiel (41) al jaren. Hij is een donderjager, misschien staat dat zelfs wel op de eerste plaats. Dan is hij nog zanger, gitarist en tekstschrijver van De Hûnekop, mede-organisator van het Hûnekopfestival, acteur in reclamefilmpjes en sinds het begin van de coronacrisis ook kunstschilder. Een creatieve alleskunner. “Ik kan van alles, maar niks echt goed”, lacht hij een dergelijke constatering weg.

Verder lezen? Het hele interview met Emiel over de film, De Hûnekop en hoe dat allemaal begon, lees je deze maand in Friesland Post. Haal ‘m snel in huis! Kijk voor een verkooppunt bij jou in de buurt of bestel ‘m online!

Delen:

Reacties