Duitse tv-zender filmt workshop vissoep bij ’t Ailand

0

Het Fileerlokaal ’t Ailand kreeg afgelopen dinsdag en woensdag volop aandacht van de Duitse TV-zender NDR. Het buurland kwam een workshop ‘vissoep maken’ filmen voor het programma ‘Was ist neu an der Küste in 2015’. Onder leiding van eigenaren van ‘t Ailand Jan Geertsema en Barbara Rodenburg werd een testworkshop vissoep gehouden. Met kookgerei uit het proeflokaal leerde chef-kok Geert Burema van Restaurants Merkelbach uit Amsterdam, de cursisten vissoep maken van poon, wijting, vissenkoppen, -graten en groenten.

De cursisten ondersteunen het bedrijf met crowdfunding. “Het fileerlokaal is inmiddels verbouwd, alleen de inrichting is er nog niet. Die proberen we immers met een crowdfundingcampagne rond te krijgen. Het was dus improviseren, maar met kookgerei uit het proeflokaal, water uit de tuinslang en stroom uit een doodgewone haspel, is de testworkshop vissoep maken helemaal geslaagd”, aldus Barbara Rodenburg.

Het project loopt nog, en het geld is nog niet bij elkaar gesprokkeld. Door zelf een workshop te volgen, helpt u Jan en Barbara verder met het afronden van hun fileerlokaal. “De crowdfundingcampagne is in volle gang en mensen kunnen ons helpen het fileerlokaal af te ronden door dergelijke workshops in de voorverkoop te bestellen op www.crowdaboutnow.nl/tailand”, vertelt Jan Geertsema.

De aflevering is te zien op NDR op zondag 26 april. Voor verdere, Nederlandse informatie kunt u de wesite van ’t Ailand bezoeken.

Delen:

Reacties