Eerste lustrum Skûtsjewike wordt groots gevierd

0

De vijfde editie van de Skûtsjewike in het watersportdorp Grou staat op het punt van losbarsten. Van 10 tot en met 19 juli zijn vanwege het lustrum extra activiteiten georganiseerd. De organisatie verwacht dan ook een record aantal bezoekers, met name tijdens het muziekfestival Splashtival.

Tijdens de Skûtsjewike zijn veel activiteiten zoals fietsen, varen en zeilen. Dit alles gecombineerd met veel muziek en theater. Ook staat de feestweek bekend om haar jaarlijkse Splashtival, een festival met vele dj’s dat ook per boot is te bereiken. De eerste wedstrijd van het SKS Skûtsjesilen zal op zaterdag 18 juli plaatsvinden.

Skûtsjesilen steeds populairder
Uit een onderzoek verricht door Hendrik Beerda Brand Consultancy uit Amsterdam is gebleken dat skûtsjesilen het sterkste cultuurmerk van Friesland is. Voor het onderzoek zijn 15.700 respondenten ondervraagd. Eerst is per provincie de spontane bekendheid van de duizenden merken in de cultuursector onderzocht. Skûtsjesilen stond in de ranglijst van 2013 nog op de tweede plaats achter De Elfstedentocht.

Delen:

Reacties