Evenementen in Friesland op Bevrijdingsdag

0

Friesland maakt zich op voor een spetterende Bevrijdingsdag en er is genoeg te doen. Daarom hebben wij vijf leuke activiteiten voor je op een rij gezet!

Bevrijdingsfeest centrum Heerenveen
Vrijdag staan er twee podia in Heerenveen, één op de Oude Koemarkt en één in het parkje Achter de Kerk. Hier vindt ’s middags de Sgt. Wilson’s Army Show plaats. Tijdens deze show worden klassiekers van bijvoorbeeld Marilyn Monroe en de Evergreens ten gehore gebracht. Op de Oude Koemarkt is feestmuziek te horen van o.a. feestdj Kevin Terpstra.

Lees meer over Bevrijdingsfeest Heerenveen

Sanne Wallis de Vries met Gut
Zin om te lachen? Ga dan naar de show ‘Gut’ van Sanne Wallis de Vries in Theater Sneek. Tijdens deze solovoorstelling spreekt ze over verschillende facetten van het leven. Ook geeft ze raad over allerlei onderwerpen zoals: wat te doen bij beroemdheden aan de keukentafel en het mysterie man (dat almaar groter wordt).

Lees meer over Gut

Vijf mei concert Amarins Wierdsma en Edward Liddall
Amarins Wierdsma speelt de viool en Edward Liddall speelt de piano tijdens dit bijzondere concert in de historische Dorpskerk in Beesterzwaag. Het duo speelt in de historische Dorpskerk in Beetsterzwaag klassieke muziek van onder andere Beethoven en Bosmans. Ook wordt, naar aanleiding van 5 mei, de bijzondere geschiedenis van Amarins haar viool verteld.

Lees meer over dit vijf mei concert 

Kinderfestival Leeuwarden
In de Prinsetuin in Leeuwarden wordt het kinderfestival gehouden. Hier is van alles te doen voor onze iets jongere vrienden. Circus Saranti geeft een spetterende show weer. Daarnaast is er een springkussen en een stormbaan. Tot slot kan er natuurlijk gedanst worden tijdens de optredens van Hippe Gasten en het Pasveerkorps.

Lees meer over het kinderfestival 

Bevrijdingsfestival Fryslân in Leeuwarden
Het bevrijdingsfestival van Friesland. Door heel Leeuwarden zijn podia opgebouwd. Van 13.00 uur tot 00.00 uur vinden hier allerlei optredens plaats. Naast muziek van artiesten als DI-RECT en Twarres vindt er in de Dorpskerk Huizum een 5 mei-lezing door prof . dr. Ernst Hirsch Ballin. Ook gaat veteraan Henk den Belder het gesprek aan met bezoekers.

Lees meer over Bevrijdingsfestival Fryslân

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijne Bevrijdingsdag toe! Wil je op een andere dag tijdens dit weekend iets leuk doen? Lees dan wat te doen in Friesland op 6 en 7 mei.

Delen:

Reacties