Vlielandse ANWB-paddenstoelen per juni te koop

0

Een originele ANWB-paddenstoel van Vlieland in jouw eigen tuin? Pak dan nu je kans. Vanaf juni worden 19 paddenstoelen van Vlieland geveild.


Liefhebbers van Vlieland kunnen vanaf 1 juni een originele ANWB-paddenstoel van Vlieland bemachtigen. Afgelopen zomer verving gemeente Vlieland verving de vertrouwde bewegwijzeringen en schonk ze aan de VVV Vlieland en Lab Vlieland, met het doel een veiling te organiseren waarvan de opbrengst in het eiland wordt gestoken.

Vlieland paddenstoelen

Plattegrond met locaties van de paddenstoelen (foto: LAB Vlieland)

De paddenstoelen zijn bekend van hun vertrouwde plekken langs fietspaden, bosranden en duinopgangen. Menig eilander kent de paaltjes als vast onderdeel van de eigen omgeving, voor bezoekers kleven er herinneringen aan van vroegere zomervakanties.

Waterroute Vlieland

Met onder andere deze opbrengst wordt begin 2022 de Waterroute Vlieland gerealiseerd, een wandel-, hardloop- en fietsroute die de waterkringloop van het eiland op interactieve wijze in beeld brengt. De VVV Vlieland volgt met de veiling het voorbeeld van Terschelling, waar eenzelfde actie vorig jaar rond de 30.000 euro opbracht. Gezien dat succes en de wijdverbreide waardering voor Vlieland wordt er ook voor deze wijzers grote belangstelling verwacht.

Bieden op de paddenstoelen gebeurt op Marktplaats via www.waterroutevlieland.nl. De veiling start op 1 juni 12.00 en eindigt op 13 juni 2021 om klokslag 12.00.

Delen:

Laat een reactie achter