Fries Museum genomineerd voor Museumprijs 2015

0

Het Fries Museum in Leeuwarden is genomineerd voor de Museumprijs 2015. ‘Het Fries Museum is er op krachtige wijze in geslaagd de Friese identiteit bij een breed publiek over het voetlicht te brengen. De presentatie van de collectie is vernieuwend en origineel door bijzondere combinaties van herkenbare en minder bekende verhalen, een zeer mooie mix van statische, esthetische en verhalende presentatievormen en door een optimale vermenging van kunst en geschiedenis,’ aldus de vakjury. 

De BankGiro Loterij Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Aan de prijs is een bedrag van € 100.000 verbonden. Met 30.000 tot 40.000 stemmers per jaar is de BankGiro Loterij Museumprijs al jaren een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland.

De komende weken kan er gestemd worden. ‘Help mee en stem op ús museum!’ roept directeur van het Fries Museum Saskia Bak alle Friezen op. ‘Dan doen we met de prijs iets moois voor het Friese erfgoed en het Friese publiek’. Als stemmer maakt u ook kans op een reis naar New York.

Bekijk hier de oproep van het Fries Museum. Staat het beste museum van Nederland in Friesland?

 

Delen:

Reacties