Friese primeur

0

Fryslân is online! De site www.nic.frl heeft voor een primeur gezorgd door op 2 september 2014 online te gaan. De Network Information Center (NIC) registreert internationaal domeinnamen en heeft voor Fryslân als eerste provincie een eigen extensie (.frl) gecreëerd.

Vooral de Friese bedrijven kunnen profiteren van de nieuwe domeinnaam voor Fryslân. Ze kunnen zich zo onderscheiden en op een relevante manier, zeer lokaal, met hun doelgroep communiceren. Niet iedereen kan zomaar aan de slag met een Friese domeinnaam. De toewijzing hiervan zal stapsgewijs gebeuren. Friese bedrijven en burgers krijgen daarbij echter wel voorrang. Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen zich inschrijven van 1 januari tot 1 april 2015. Dat is nog voordat alle domeinnamen wereldwijd beschikbaar zijn.

De echte snelle vogels die perse een domeinnaam wil vastleggen, kunnen nu alvast beginnen. Er worden honderd domeinnamen weggegeven, die na goedkeuring begin december online zullen komen. Niet alle domeinnamen zijn echter beschikbaar. Domeinnamen met een groot cultuurhistorisch- of economisch belang (bijvoorbeeld fryslân.frl, skûtsjesilen.frl en keatsen.frl) komen op een eerlijke manier onder beheer van de partij die daarvoor het meest geschikt is.

Delen:

Reacties