Friesland best gewaardeerde vakantieprovincie

0

Op vakantie in eigen land wordt steeds populairder. Volgens de Zoover interesse monitor kan Nederland als vakantieland dit jaar rekenen op 13% meer interesse. Alle Nederlandse provincies worden zeer hoog gewaardeerd door vakantiegangers, maar Friesland scoort het best, blijkt uit ruim 50.000 beoordelingen van vakantiegangers op Zoover. Friesland scoort vooral hoog op omgeving. Ook waarderen bezoekers de rust en ruimte en gastvrijheid.

Top 3 bestemmingen

Met een 8,5 gemiddeld scoort Friesland het hoogste gemiddelde cijfer. De Wadden dragen hier zeker aan bij en scoren het hoogst. De top 3 bestemmingen in Friesland bestaat uit Terschelling, Vlieland en Schiermonnikoog. Aan het vaste land wordt Sneek het beste gewaardeerd. De prachtige natuur en de aardige eilanders zorgen ervoor dat Terschelling de beste Friese bestemming is.

Tweede en derde plek

Noord-Holland met z’n lange kustlijn staat als vakantieprovincie op de tweede plek. Ook zonder kust kun je als provincie in Nederland goed scoren. Dat bewijst Overijssel. Met een 8,2 de best gewaardeerde provincie zonder zee.

Ook andere provincies scoren hoog

Ook andere Nederlandse provincies scoren hoog. Utrecht en Limburg staan op plek vier en vijf. Flevoland sluit het rijtje als minst populaire vakantieprovincie met een gemiddeld cijfer van 7,7.

Delen:

Reacties