Geld stroomt binnen voor docu Friese paard

0

De realisatie van een documentaireserie over het Friese paard is een stap dichterbij dankzij financiële steun uit binnen- en buitenland. Omrop Fryslân en de Koninklijke Vereniging ‘Het Friesch Paardenstamboek‘ begonnen in februari een crowfundingsactie om geld voor It Swarte Goud op het kleed te krijgen. En niet zonder succes: 84 procent van het benodigde bedrag is nu binnen, meldt de Omrop. Zo steunen onder meer de Amerikaanse thrillerschrijver Dan Brown en zijn vrouw het project.

Razend populair

Friese paarden zijn razend populair en geliefd. Waar ter wereld je ook komt. It Swarte Goud wordt een documentaire met de mooiste beelden van de beste hengsten en de mooiste merries. En met de leukste verhalen van de origineelste mensen achter al die bijzondere paarden. Maar het wordt ook een film over paardengeschiedenis, gebruiken, gewoonten, kenmerken, keuringen, levensloop, strijd, passie en succes.

Meer steun

Om de documentaires echt te kunnen maken, is nog meer financiële steun nodig. Als het beoogde bedrag wordt gehaald, kan daarmee een historisch document worden gemaakt waarin alle facetten van het Friese paard worden belicht. Over geschiedenis en levensloop – van geboorte tot aan de dood. Met verhalen over gebruiken, keuringen, strijd, passie en succes en over de bijzondere mensen achter de paarden. Mensen of bedrijven die een bijdrage leveren, krijgen een tegenprestatie. Voor bijvoorbeeld een bijdrage van 45 euro krijgen mensen al de hele serie documentaires op DVD. Op de website is meer informatie te vinden en belangstellenden kunnen zich daar ook inschrijven.

Delen:

Reacties