Wat te doen in Friesland op 26, 27 en 28 mei?

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 26, 27 en 28 mei? Je leest het onderstaand! 

Maak kennis met kunst tijdens de Kunstweek Achtkarspelen
Zaterdag start de Kunstweek in Achtkarspelen. Tijdens deze week is er van alles te doen met betrekking tot kunst. Zo kan je verschillende ateliers bezoeken, een workshop schilderen volgen of meedoen aan de fotowedstrijd.

Lees meer over Kunstweek Achtkarspelen 

Leer alles over schapen scheren tijdens de schaapscheerdag in Sumar
Schaapskudde By de Han begraast diverse stukken land en dijken in opdracht van een aantal gemeentes en Wetterskip Fryslân. Zaterdag kan je bij de schapenkudde op bezoek. Je kan zien hoe de schapen geschoren worden, maar er worden ook andere activiteiten georganiseerd, zoals lammetjes aaien of kijken naar een demonstratie schapendrijven.

Lees meer over de Schaapscheerdag

Vier feest tijdens Kleintje Sneekweek in Sneek
Dit weekend knokken 300 schippers tijdens Kleintje Sneekweek om de hoogste zeil-eer. Maar tijdens het evenement gaat het natuurlijk niet alleen om het winnen, maar ook om de sfeer. Daarom vindt vrijdag de stappersavond in het centrum van Sneek plaats. Geniet van livemuziek, drankjes en gezelligheid.

Lees meer over Kleintje Sneekweek

Vier het Fries Straatfestival in Leeuwarden
Ieder jaar vindt tijdens het laatste weekend van mei het straatfestival in Leeuwarden plaats.Er is dan van alles te doen in Leeuwarden. Zo kan je kijken en luisteren naar straattheater, acrobaten en muziek. Natuurlijk kan er ook lekker gegeten worden bij verschillende foodtrucks.

Lees meer over het Fries Straatfestival 

Gevarieerd vermaak tijdens het Flinke Festival in Hemelum
Iedereen is welkom op het Flinke Festival. Tijdens deze dag op de Flinkefarm kan je luisteren naar jong talent zoals Daniel Cane, PYN en Bjarke Ramsing. Naast muziek biedt het festival ook heerlijk eten. Er zijn foodtrucks met allerlei soorten gerechten aanwezig. Kinderen zullen zich hier ook prima vermaken met activiteiten als emmer drummen of leren zeilen.

Lees meer over het Flinke Festival 

Wat te doen in Friesland in mei?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in mei? Houd dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

 

Delen:

Reacties