Fryske Trekkerdei bij het Fries Landbouwmuseum

0

Het Fries Landbouwmuseum in Earnewâld organiseert op zondag 5 juli haar zesde ‘Fryske Trekkersdei’. Op het buitenterrein van het museum staan tijdens deze dag een groot aantal antieke trekkers geëxposeerd. Dit jaar heeft het museum voor het thema ‘Transport in de landbouw’ gekozen.

Landbouwwagens, mestwagens, veewagens, kunstmestrooiers, alle soorten en maten worden tentoongesteld. Sommigen in originele staat en sommigen volledig gerestaureerd. De verenigingen ‘Oude Trekker en Motoren’ (OTMV) en de Agrarisch Friesland Oud en Nieuw (AFRON) hebben naast de reguliere tentoonstelling ook een wedstrijd georganiseerd. Omdat goed onderhoud en veilig werken met trekkers belangrijk is, worden de trekkers vooraf door een technische commissie beoordeeld.

Wisseltrofee
Op deze dag strijden de deelnemers om het Fries kampioenschap trekkerbehendigheid. Middels een wedstrijd moeten de deelnemers een parkoers afleggen en hindernissen overwinnen. In verschillende klassen wordt er gestreden om de felbegeerde wisseltrofee.

Delen:

Reacties