GEZOCHT: Friezen met een bijzonder beroep

0

Het zijn beroepen die tot de verbeelding spreken: Derek uit Stiens is piloot, Hilde schaapsherderin, Yvonne uit Leeuwarden runt een dierenasiel in Spanje en Kay Wilder vliegt de hele wereld over om muziek te draaien. Ken jij ook een Fries met een bijzonder beroep?

Hoogvlieger Derek

2

Ieder jongetje heeft er wel eens over gedroomd: piloot worden Makkelijk is het tegenwoordig echter niet om een plekje te veroveren in de cockpit. De nu 29-jarige Derek kreeg het een aantal jaar geleden wel voor elkaar om bestuurder te worden van een luchtschip.

Leven tussen de schapen

schaapherderin Hilde Groen 4

Voor Hilde staat iedere dag in het teken van haar schapen. De schaapherderin doet er alles aan om het haar schapen naar de zin te maken. Maar vanwege verdwijnende subsidies is het nog maar de vraag of de natuurliefhebster haar passie kan blijven uitoefenen.

Zwerfhonden redden in Spanje

Friesomutens

Haar emigratie lijkt op een successtory van het televisieprogramma ‘Ik vertrek’. Inmiddels zeven jaar geleden vertrok Yvonne uit Leeuwarden naar Zuidoost-Spanje om zich in te zetten voor zwerfhonden in dit land.

Friese dj verovert de wereld

KayWIlder_Afghanistan

DJ Kay Wilder wil het anderen naar de zin maken en was altijd bezig met muziek. Nu is hij al zes jaar fulltime dj. Zo trad hij onder andere op in Afghanistan waar hij een optreden gaf op de militaire basis van Kandahar.

Delen:

Reacties