GEZOCHT: MARKANTE FRIEZEN

0

Nuchter, kalm en down to earth. Geen volk dat beter te omschrijven is met het spreekwoord ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ dan de Friezen. Maar toch zijn er ook een aantal markante inwoners, die juist opvallen doordat ze zichzelf durven te zijn. Ben jij ook een markante Fries of ken jij er een? Wij zoeken markante Friezen voor onze rubriek. Hieronder een rijtje van Friezen die al in ons tijdschrift hebben gestaan.

Jane Rose Kelly Clarent Jane Rose Kelly Clarent 2 Ze woont in een roze huis vol met luxeattributen dat zo uit het Spaanse Costa Del Sol lijkt te komen. Het is de woning van Jane Rose Kelly Clarent. In het huis staan twee glimmende stalen danspalen, waar de paaldanseres/medium elke dag even in hangt. Met of zonder de hoed van André Hazes.

Bonny Dijkstra Bonny Dijkstra 2 In het oude UPC gebouw in Leeuwarden is de bovenste etage het domein van kunstenaar Bonny Dijkstra. Daar schildert hij metershoge kunstwerken met de meest prachtige kleuren. Het is zijn handelsmerk geworden: sprankelende schilderijen met betoverende kleurencombinaties.

Tinus Douma Tinus Douma 3 Tinus Douma eet alleen rauw voedsel. Verder is hij erg zuinig. Zo zuinig dat hij zijn kleiding, meubels, vensters en vloeren tegen slijtage beschermt door ze af te dekken met plastic. Hij leeft niet om oud te worden want aan het leven hecht hij niet. Hij leeft met God.

Rein de Jong Rien de Jong 03 Naast de bungalow van Rein de Jong staat een tweede woning. Hij woont er niet in, maar het is verworden tot opslag voor zijn talloze boeken. Van zijn twee woningen is iedere ruimte in de loop der tijd van voor tot achter gevuld met stapels boeken. “Ik lês wol fiif boeken tagelyk.”

Norma Miedema norma Zieke en verwaarloosde dieren kunnen een thuis krijgen op de boerderij van Norma Miedema. Koeien, kippen, paarden, honden, katten varkens en vogels; elk dier is welkom. Norma biedt ook hulp aan mensen met psychische problemen en steun vinden in het contact met haar dieren.

Delen:

Reacties