Leeuwarden Culinair

0

Dit weekend is er in Leeuwarden een heerlijk culinair vermaak. In totaal 23 restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich aan het begin van het culinaire seizoen. Friesland Post geeft alvast wat Friese culinaire inspiratie. Eet smakelijk alvast!

Loempia met bospaddenstoelen, groentes en fenegriekkaas

loempia

Ingrediënten:

– 250 gram paddenstoelen
– 1 ui
– 1 prei
– 1 rode paprika
– 75 gram geraspte fenegriekkaas
– Zout en peper
– Loempia vellen
– Water

Bereiding:

Snijd de prei tot halve ringetjes, de paprika en champignons fijn. Alles moet in een kom en voeg met zout en peper de geraspte fenegriekkaas toe. In de onderste hoek van het ruitvormige loempia vel moet 40 gram van de groente en kaasmengsels worden geplaatst. Rol het vel op tot de helft, maak de linker- en rechterhoek vochtig en vouw ze over de rol heen. Daarna de laatste punt vochtig maken en verder rollen. Vervolgens vier tot vijf minuten frituren bij 180 graden Celsius.

Bouillon met shiitake, bosui, rozemarijn en tijm

soep

Ingrediënten:

– 100 gram Feanhoper Shiitakes
– 2 bosuitjes
– 6 naalden rozemarijn
– 2 takjes tijm
– 1 teentje knoflook
– 1 eetlepel extra vergine olijfolie
– Zeezout en zwarte peper

Bereiding:

Verwarm de olie en bak de shiitakes kort tot ze bruin zijn. Snipper de bosuitjes en knoflook en voeg deze toe. Alles op een laag vuur doorroeren totdat de uitjes zacht zijn. Snijd de rozemarijn en tim fijn en voeg het toe. 1 minuut doorroeren. Mengsel op smaak brengen met zeezout en zwarte peper. 1 liter heet water toevoegen, vervolgens koken. Bouillon op laag vuur en daarna 15 minuten doorkoken om vervolgens de bouillon opnieuw naar smaak te brengen.

Kabeljauw gestoofd in Amelander cranberrybier

Amelanderbier

Ingrediënten:

Voor 4 personen:
– 4 kabeljauw loins
– 750 gram Amelander cranberry bier
– 2 tomaten
– 1 rode ui
– 1 winterpeen
– 1 prei

Bereiding:

Plisseer de tomaten en snijd deze. Schil de wortel en snijd deze en de prei in blokjes. Snipper een helft van de rode ui, de andere helft bestaan uit ringen. Bak de kabeljauw loins op de huid totdat de huid krokant is. Draai hem om en schenk het Amelander bier in de pan. Voeg tomaten en halve uiringen toe en laat dit meestoven. Haal de kabeljauw uit de pan als het gaar is. Voeg bij het stoofvocht de prei, wortel en gesnipperde ui toe. Beetje bijbinden met maizena zodat er saus ontstaat.

Delen:

Reacties