Hitte in Fryslân – vijf verkoelende activiteiten op een rij

0

Met zweet op je rug, de ventilator in je gezicht en een glas lauw water in je hand probeer je deze snikhete dagen te overleven. Daar zit je dan, thuis op de bank omdat het buiten te heet voor je is. De hitte is voor velen iets teveel van het goede en daarom geven we een rijtje van vijf populaire/verkoelende activiteiten.

Nr 1. Openluchtzwembad
De Sawn Stjerren in Hallum, de Blauwe Kamp in Nij Beets, Dúndelle in Bakkeveen, onze provincie kent een grote hoeveelheid openluchtzwembaden. Verkoelend en vooral heel leuk (en veilig) voor kinderen. Hou er rekening mee dat je niet de enige bent die het ‘briljante’ idee heeft om verkoeling te zoeken in een openluchtzwembad. Kun je slecht tegen drukte? Kijk dan naar onze andere activiteiten.

Nr 2. Uitwaaien bij de zee
Veel mensen zoeken hun verkoeling bij de zeekust, daar waar het meeste wind is. Vooral Ameland en Terschelling zijn erg populaire bestemmingen. Wel moet je al gauw de schaduw opzoeken om niet levend te verbranden. Ga zitten op een terras en bestel een cocktail, de zeewind doet de rest van het werk.

Nr 3. Makkumerstrand
Dit strand is bijzonder geschikt voor kinderen omdat de eerste honderd meter niet dieper is dan een centimeter of veertig. Kortom, de perfecte plek om met je gezin verkoeling te zoeken. Maar deze plek is ook erg geschikt voor sportievelingen. Het Makkumerstrand is gelegen aan het IJselmeer en leent zich uit om te zwemmen, zeilen en surfen.

Nr 4. Ontspannen in een (huur)boot
Een zachte bries, verkoelend water en een koelbox in de kajuit. Alle elementen om de strijd tegen de hitte aan te gaan. Veel mensen zoeken hun verkoeling door te gaan varen. Daarvoor is met name het watersportdorp Grou erg populair om naartoe te gaan. Sloepen kunnen in dit watersportdorp eenvoudig worden gehuurd.

Nr 5. Beachrockers Watergevecht
Tijdens het Beachrockers festival in Sint Nicolaasga is een Beachrockers Watergevecht georganiseerd. Iedereen die oververhit is van het dansen krijgt een goede lading aan verkoeling om vier uur ’s middags. Op dit tijdstip wordt een watergevecht gehouden waarbij honderden mensen elkaar met waterpistolen en waterballonnen te lijf gaan.

Delen:

Reacties