Inleverdag Tresoar voor spullen uit de Tweede Wereldoorlog

0

Ruim je zolder op en je komt ongetwijfeld prachtige, bijzondere of verrassende spullen tegen. Kom je brieven, foto’s films, dagboeken en ander materiaal tegen, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog? Gooi dit dan niet weg, maar lever het in tijdens de Inleverdag van Tresoar. Zo luidt de oproep van Tresoar!

Gooi deze spullen niet weg, maar neem ze 3 mei mee naar de Inleverdag. Deze dag wordt dit jaar gehouden in Tresoar.

Zo luidt de specifieke oproep van de schatkamer van Fryslân.  Tresoar, het Fries Verzetsmuseum, het Fries Film Archief, het Kazemattenmuseum Kornwerderzand, het Historisch Centrum Leeuwarden en de Stichting Missing Airmen Memorial Foundation zijn op zoek naar materiaal dat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog in Friesland. Van foto’s, documenten en boeken tot sieraden, beeldjes en servies. Vijf oorlogsdeskundigen zitten 3 mei klaar om het materiaal in te zamelen en om vanuit hun expertise te vertellen over de achtergrond van de objecten.

Gezamenlijke actie ‘Niet weggooien’

Ook dit jaar hopen de organisatoren bijzonder materiaal te kunnen bekijken en dit oorlogserfgoed in overleg met de schenkers op een goede wijze onder te brengen bij een of meer van de deelnemende instanties. De provinciale Inleverdag is onderdeel van ‘Niet weggooien!’, de gezamenlijke actie van de Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea, herinneringscentra en het NIOD (Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies) waarbij aandacht voor het behoud van historisch materiaal uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland en Nederlands-Indië centraal staat.

Kijk voor meer informatie over het landelijke initiatief op www.actienietweggooien.nl.
De informatie over de Inleverdag van Tresoar vind je op www.tresoar.nl.

Delen:

Reacties