Vijf leuke activiteiten in Friesland op Koningsdag

0

Heb jij de oranje slingers en de schmink alweer uit de kast gehaald? Koningsdag 2019 staat namelijk voor de deur en ook dit jaar worden er in Friesland weer veel leuke activiteiten georganiseerd. Wij hebben vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij gezet. Een hele fijne Koningsdag toegewenst!

1. Vaarexcursie in de Alde Feanen

Op Koningsdag worden er in de gehele provincie diverse activiteiten georganiseerd. Wil jij in alle vroegte nog even genieten van de rust, voorafgaand aan de drukte?  Meld je dan snel aan voor de vaarexcursie in de Alde Feanen. Samen met medewerkers van It Fryske Gea ga je in alle vroegte op zoek naar ‘verborgen zangers’ in het laagveenmoeras. Neem je verrekijker mee om de vogels te spotten, maar wees vooral heel stil. Dan hoor je de vogels vast en zeker!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.|
Aanmelden voor vrijdag 26 april om 15.00 uur.

2. Muziekterrassen en kinderactiviteiten in Sneek
Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum met een o.a. een aubade, muziekterrassen, vrijmarkt, braderie en een aantal kinderactiviteiten (waaronder vlaggetjes inkleuren) op de Singel ter hoogte van nummer 81. Op Koningsdag wordt het feestelijk programma in Sneek georganiseerd door de Oranjevereniging Sneek in samenwerking met Horeca Sneek en Sneek Promotion.

Meer informatie is te vinden op de website van Sneek.

3. Op naar de Koningsmarkt in De Kruidhof

Op Koningsdag, zaterdag 27 april 2019, organiseert De Kruidhof weer een feestelijke Koningsdagmarkt. De markt is in de Verkooptuin en is net als de tuinen en het IJstijdenmuseum tegen een gereduceerd tarief te bezoeken. Naast prachtige planten, kun je struinen langs lifestyle- en buitenkookartikelen. Ook kun je er genieten van heerlijke huisgemaakte likeuren, kruidenhapjes van de kruiden uit De Kruidhof of verse soep.

Terwijl jij struint over de markt kunnen kinderen een insectenhotel of een vogelhuisje maken, springen op het springkussen, pony-rijden, een kunstwerk van Kienhout maken of zich laten schminken. Ook ik uiteraard de speeltuin de gehele dag geopend!

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.

4. Koningsdag in Leeuwarden

In de hoofdstad van Friesland is het goed toeven tijdens Koningsdag. Met de grootste vrijmarkt van de gehele provincie, gezellige bands, goede dj’s en andere leuke artiesten belooft het weer een groot feest te worden. Liefhebbers van tweedehands goederen kunnen vanaf 8.30 uur terecht in de gehele binnenstad. Liever struinen tussen de nieuwe goederen? Dat kan! Op de Nieuwestad, bij het Waagplein, is een braderie met spiksplinternieuwe spelletjes.

Meer informatie is te vinden op de website van Visit Leeuwarden.

5. Vuurwerkshow in Dokkum

Na een prachtige dag kun je Koningsdag prachtig afsluiten in Dokkum. Traditiegetrouw zorgen de kermis exploitanten weer voor een prachtige vuurwerkshow om 22.00 uur. Vanaf de Bolwerken heb je een mooi uitzicht op het vuurwerk, dat vanaf het Baantjebolwerk de lucht in gaat.

Meer informatie is te vinden op de website van Stadsfeesten Dokkum.

Delen:

Reacties