Vijf leuke activiteiten in Friesland op Koningsdag

0

Heb jij de oranje slingers en de schmink alweer uit de kast gehaald? Koningsdag 2018 staat namelijk voor de deur en ook dit jaar worden er in Friesland weer veel leuke activiteiten georganiseerd. Wij hebben vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij gezet. Een hele fijne Koningsdag toegewenst!

1. Ringrijden in Bantega

Op Koningsdag kun je gaan ringrijden in Bantega, waarbij zowel basisschoolleerlingen als ouderen mee kunnen doen! Je kunt meedoen met een skelter/traptrekker/fiets (basisschool) of met een fiets/elektrische fiets (volwassenen). Na afloop zijn er leuke prijsjes voor de basisschoolleerlingen en voor de oudere categorie. Kom Koninklijk verkleed of versier je vervoersmiddel én misschien levert het je wel extra punten op! 

Meer informatie vind je op de website van de organisatie

2. Muziekterrassen en het kinderactiviteitenplein in Sneek

Op Koningsdag wordt een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum met een o.a. een aubade, muziekterrassen, vrijmarkt, braderie en een speciaal kinderactiviteitenplein in de stadhuistuin. Op Koningsdag wordt het feestelijk programma in Sneek georganiseerd door de Oranjevereniging Sneek in samenwerking met Horeca Sneek en Sneek Promotion.

Meer informatie vind je op de website van Sneek.nl. 

3. Koningsconcert in Lemmer

In Lemmer kun je uiteraard op de Kortestreek aan de haven en op het Fedde Schurerplein struinen langs
de koopwaar voor schappelijke prijsje. Je kunt daarentegen ook even stilstaan bij het Koningsconcert, uitgevoerd door Excelsior. Het concert vindt om 10.00 uur plaats in de openlucht voor de NH-Kerk.

Meer informatie vind je op de website van Hart van Lemmer

4. Barbecue met muziek in Oosterzee

Klokslag 20.00 uur, tijdens Koningsnacht, start er speurtocht met een hapje en een drankje in Oosterzee, waarna de bezoeker na afloop na kan genieten met muziek! Op Koningsdag wordt er een vrijmarkt voor de kinderen georganiseerd in Oosterzee. Wanneer kinderen zich vooraf opgeven, kunnen ze van 14.00 tot 16.00 uur, spullen verkopen! Vervolgen vindt de prijsuitreiking van de eerdere speurtocht  aan het einde van de dag plaats. Tot slot eindt de Koningsdag in Oosterzee  met een BBQ met muziek.

Meer informatie vind je op de website van de organisatie. 

5. Foodplaza en ponyrijden in Drachten 

’s Morgens vroeg begint om 07.00 uur de vrijmarkt al en verkoopt jong en oud mooie spullen. Om12.00 uur openen burgemeester Tom van Mourik en Jan van der Wouden (voorzitter) feestelijk de dag, onder het Carillon. Gezamenlijk met het publiek worden 2 coupletten gezongen van het
Wilhelmus., muzikaal begeleidt door Ilse Sikkenk en de Mellon Balls.

Meer informatie vind je op de website van Oranje Comité Drachten.

Delen:

Reacties