It Fryske Gea start met online natuurexcursies

0

De Friese natuur leeft volop, maar de natuurexcursies van It Fryske Gea staan vanwege de coronacrisis voorlopig in de wacht. Om natuurliefhebbers toch op veilige wijze te bedienen, biedt It Fryske Gea nu online excursies middels een livestream aan. Zondag 28 juni om 14:00 uur vindt de eerste online-excursie plaats; directeur Henk de Vries neemt je mee naar natuurgebied Easterskar.


De Vries kent natuurgebied Easterskar als zijn broekzak en kruipt voor deze gelegenheid graag in de rol van excursieleider. “Eltsenien sil it mei my iens wêze dat de natuer yn dizze tiiden noch wichtiger wurden is. Neist wat te fertellen en sjen te litten yn ús natuergebieden bringt It Fryske Gea, mei dizze online-ekskursjes, ek wat ferdivedaasje en wille thús. Ik haw dêr sin oan om natuerleafhawwers út hiel Fryslân mei te nimmen nei it moaie Easterskar en bin bliid dat wy dat oan in grutte groep sjen litte kinne. Nei snein jou ik it stokje wol troch oan ien fan ús échte gidsen!” 

Terug in het veld, rechtstreeks de huiskamer in

Vrijwilligers Riemer van der Lei, Klaas van der Wolf, Betty Kooistra en Tinus Boomstra staan al in de startblokken. Sinds de intrede van corona en het sluiten van de bezoekerscentra zijn de excursieleiders van It Fryske Gea niet meer als dusdanig op pad geweest. Het spreken voor een grote groep mensen via een camera is nieuw, maar in de vertrouwde ‘Fryske natuer’ durven ze het aan. Elke excursie duurt 30 tot 45 minuten en heeft zowel een educatief als recreatief karakter. Fryslân kent zeer afwisselende gebieden, die op deze bijzonder manier onder de aandacht worden gebracht.

Livestream-excursie programmering

Er staan vijf livestream-excursies gepland. Ze zijn geschikt voor jong + oud en worden in het Nederlands gebracht. Het hele programma én hoe iedereen gratis kan deelnemen is te vinden op de website van It Fryske Gea.

Afhankelijk van de animo besluit It Fryske Gea of er later nog meer excursies vanuit de Friese natuur volgen. Henk de Vries laat nu alvast weten dat dit moerasgebied nabij Heerenveen, één van zijn persoonlijke favorieten is. Waarom dit zo is, dat onthult hij aanstaande zondag.

Online excursie van It Fryske Gea in het Easterskar
Zondag 28 juni om 14:00 uur.

Delen:

Reacties