Augustus 2014

0

Fryslân bruist en vooral in augustus is er ontzettend veel te beleven in onze mooie provincie. Wat dacht u van het zandsculpturen festival in Sneek. In ongeveer twee weken tijd is ruim 800.000 kilo zand omgetoverd tot een ma­gische wereld van indrukwekkende zandsculpturen. Vorig jaar bezochten bijna 50.000 bezoekers het festival; dit jaar zal dit aantal ongetwijfeld overtroffen worden. Wat eveneens de moeite waard is om te bezoeken is het GlemmerBEACHfestival in Lemmer. Dit muziekfestijn op het strand van Lemmer is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot bijna een begrip in onze provincie. Geniet van de vele muzieksoorten va­riërend van BLØF tot aan Miss Montreal. Gaat u op een mooie zomerdag naar de Friese hoofdstad, wandel dan eens door de straten van de binnenstad. Leeuwarden heeft een unieke verzameling gedichten in steen van lokale maar ook landelijk bekende dichters en schrijvers. De zomer is een tijd om te relaxen, te beleven en vooral om te genieten. De Friesland Post helpt u hier een handje bij. Wij wensen u een fantastische zomer toe en veel leesplezier met dit levendige en gevarieerde zomernummer!

Mooi rondje Rottige Meente

In Weststellingwerf ligt de Rottige Meente, een gaaf moerasgebied tussen de Lende en de Kuunder of Tsjonger. Er zijn diverse wandelroutes, maar je kunt er ook heel goed fietsen. Wij doen het laatste en kiezen voor een route die deels vlak langs en deels door het gebied loopt. Onderweg strekken we ook nog even de benen.

Terugkijken naar vooruitblikken: Heerenveen / Cambuur

Terugkijken naar vooruitblikken: Heerenveen / Cambuur In 1974, het jaar waarin de eerste Friesland Post van de persen rolde, was het qua betaald voetbal in Fryslân tamelijk treurig gesteld. SC Heerenveen en Cambuur scharrelden wat anoniem in de eerste divisie om. Weinig geld, weinig resultaat, maar wel altijd redelijk optimistisch aan het begin van weer een nieuw seizoen.

Festivals op Friese bodem

Festivals op Friese bodem Met een lekker koud drankje, een aangenaam muziekje en een stralend zonnetje aan de horizon kan uw zomerdag niet meer stuk. Beleef een onvergetelijke dag op één van de vele Friese festivals.

Voormalige Mavo: woonhuis met ziel

SNEEK – Dertien jaar geleden kochten Henk en Marion Swart hun huis aan de lommerrijke Lindenlaan. In het sfeervolle pand waar de klimop tegen de rode stenen muren groeit, was jarenlang een school gevestigd.

Het land van de Brommels!

Het land van de Brommels! De Noardlike Fryske Wâlden en bramen horen bij elkaar. Maar hoe ongelooflijk rijk de streek eigenlijk is, werd afgelopen jaren bekend. Landschapsbeheer Friesland vroeg bramenexpert Karst Meijer de soorten in de Noardlike Fryske Wâlden te inventariseren. Hij telde er meer dan dertig. Er valt dus veel te ontdekken in dit bramenland. Bijvoorbeeld tijdens Brommels!, hét bramenfestijn op 23 en 24 augustus.

Delen:

Reacties