Juli editie 2019

0

Een nieuwe editie, een nieuwe uitdaging. Iedere maand trachten we weer een interessante selectie voor het voetlicht te brengen van al dat mooie wat onze provincie te bieden heeft.

Variatie en balans tussen inhoud en beeld zijn daarbij belangrijke aspecten om het voor u als lezer zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Deze editie hebben we nog iets meer ons best gedaan. We hebben de vormgeving aangepast; verfrissend, eigentijdser, maar zonder de identiteit van ons magazine te verliezen. We horen graag wat u ervan vindt via redactie@frieslandpost.nl.

Nim de tiid en genietsje fan de sinnestrielen! Om je op weg te helpen, laten wij je graag zien waar in Fryslân je volop kunt genieten deze zomer. Zo bezochten wij – met behulp van tips van onze lezers – een aantal prachtige picknickplekken. Idyllische plekjes met mooie vergezichten, die zich uitstekend lenen voor een picknick. In alle rust.

Genieten kan uiteraard ook in een omgeving waar volop bedrijvigheid is. De gasten van Jachthaven Sneekerhof in Jirnsum (Irnsum) vertoeven bijvoorbeeld maar wat graag de gehele dag in de haven. Veel mensen ervaren de haven zelfs als een tweede thuis. Ze hebben het gezellig met elkaar en met eigenaren Iwan en Mirjam!

Naast de picknickplekken en de jachthaven in Jirnsum zijn er natuurlijk nog talloze andere plekken in Fryslân waar het fijn is om te zijn.

Zo bezochten we voor deze editie weer een prachtige theetuin. Ditmaal togen we af naar theetuin Túnmanswente in Koarnjum (Cornjum). In deze smûke theetuin groeien niet alleen de mooiste bomen, struiken en planten, maar bloeien bovendien studenten van het Friesland College en Nordwin College op.

Wij wensen je een prachtige zomer toe mét vele genietmomentjes!

Túnmanswente: hier bloei je pas echt op!

Túnmanswente: hier bloei je pas echt op! Verscholen tussen de hoge bomen van het park rondom kasteel Martenastate in Koarnjum (Cornjum) ligt theetuin Túnmanswente. In deze smûke theetuin groeien niet alleen de mooiste bomen, struiken en planten, maar bloeien bovendien studenten van het Friesland College en Nordwin College op.

3 parels van picknickplekken in Fryslân

3 parels van picknickplekken in Fryslân Wij vroegen aan onze Facebook-fans: “Welke plek in Fryslân leent zich goed voor een picknick?” Met een lijstje met locaties op zak trokken wij er vervolgens op uit. Geniet van een aantal prachtige foto’s en ontdek drie pareltjes van picknickplekken

Een schitterende Skûtsjewike

Een schitterende Skûtsjewike Voor de negende keer op rij slaan Grousters de handen ineen voor een groots feest: de Skûtsjewike. Tien dagen lang – van 19 juli tot en met 28 juli – barst Grou uit zijn voegen wat betreft evenementen. Met een prachtig hoogtepunt aan het einde van de week!

Uit-special van juli!

Uit-special van juli! Hoera! Het is zomer en dat vieren we met een uitspecial. Fryslân staat in dit seizoen namelijk bol van de activiteiten, die je op verschillende manieren laten kennismaken met de provincie. Je vindt tientallen Friese uitjes, opgedeeld in de categorieën Actief/sportief, Markten & braderieën, Kids, Kunst & Cultuur en Muziek & Festival.

Watersporters komen de haven niet meer uit!

Watersporters komen de haven niet meer uit! Rust en ruimte zijn een schaars goed in Nederland. Mirjam (35) en Iwan (40) de Jong willen zich daarom juist hierop profileren met hun Jachthaven Sneekerhof in Jirnsum (Irnsum). Dat lukt zo goed dat hun gasten de haven soms niet eens meer verlaten!

Sybrand Buma voelt zich thuis in Leeuwarden

Sybrand Buma voelt zich thuis in Leeuwarden Overladen met lof en een kritische noot is Sybrand Buma terug in Fryslân. Hij is vanaf eind augustus de nieuwe burgemeester van Leeuwarden.

It ferhaal fan Burdaard

It ferhaal fan Burdaard Elk dorp had vroeger zijn verhalenverteller. In Fryslân zijn nog altijd verhalenvertellers te vinden. Storytellers kennen hun omgeving vaak heel goed, de natuur en de aard van de mensen. Sommige ingrediënten berusten op werkelijkheid, andere worden overtrokken en berusten op fantasie. Ditmaal gaan we op bezoek bij Sybren van der Velde (1951), verhalenverteller uit Burdaard (Birdaard),
die zich vooral op de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog heeft toegelegd.

De tuin naast de branding: de zelfpluktuin van Schiermonnikoog

De tuin naast de branding: de zelfpluktuin van Schiermonnikoog De naam van de pluktuin van Schiermonnikoog verklapt de locatie van deze idyllische plek al. Dicht bij boerderij de Branding waar eigenaresse Janneke de grond van pacht, maar ook dicht bij de echte branding, waar de wind voelbaar is en het geruis van de zee in de verte hoorbaar, kunnen inwoners van Schiermonnikoog en dé (groene) toeristen sinds 2017 terecht voor groente, fruit en bloemen. Maar ook vertoeven op een fijne plek en voor de aarde zorgen!

Delen:

Reacties