Juli-editie 2021

0

De juli-editie van Friesland Post is uit! Een mooi zomernummer met leuke verhalen uit Fryslân. We spreken Emiel Stoffers van De Hûnekop over zijn bioscoopfilm STJER en zijn artiestenleven, we gaan op zoek naar leuke verkoopkraampjes langs de weg, nemen een kijkje in Grou, zoeken naar sporen van het verdwenen dorp Sier bij Ameland en nog veel meer.

Hûnekop-voorman Emiel Stoffers

Hûnekop-voorman Emiel Stoffers Wie vermoordt toch al die Friese artiesten? Dat is de prangende vraag in de Friese actiecomedy STJER. De film begon met een gekscherend idee van Stoffers en twee vrienden. Ondertussen is de film af. 'Bij twijfel gewoon doen', lijkt de gouden formule te zijn van de ondernemingen in het leven van Emiel.

Met Fokko Bosker op zoek naar de sierlijke witsnuitlibel

Met Fokko Bosker op zoek naar de sierlijke witsnuitlibel In de Lendevallei, een natuurgebied van It Fryske Gea aan weerszijden van De Lende onder Wolvega, gaat Bosker op zoek naar de sierlijke witsnuitlibel.

Verkoopstalletjes langs de weg in Fryslân

Verkoopstalletjes langs de weg in Fryslân Scharreleieren, huisgemaakte jam, bloemen, boeken of honing van eigen bijen. Er is van alles te krijgen langs de weg in Fryslân. De kraampjes zijn nuttig én echt onderdeel van de Friese mienskip. We lichten er een paar uit.

Fryslân onthaast gedwongen

Fryslân onthaast gedwongen Geen 80, maar 60 kilometer per uur op de meeste wegen in Fryslân. Hoe zit dat? Dat lees je in dit nummer.

De oudste woning van Grou

De oudste woning van Grou De oudste woning van het watersportdorp Grou is gelegen in het knusse centrum. Een prachtige diaconiewoning met lichtgekleurde gevel. Friesland Post mocht even binnenkijken.

Schaarste aan mbachtelijke broodbakkers

Schaarste aan mbachtelijke broodbakkers De passie voor het bakken is terug, dat geldt voor de professionele bakker als de thuisbakker. Toch zijn ambachtelijke broodbakkers schaars, al zijn ze broodnodig.

Delen:

Reacties