Juni editie Friesland Post

0

Hoera, het is zomer! Na een flink aantal regenachtige dagen kijken wij reikhalzend uit naar dit nieuwe seizoen. We kunnen weer tot in de late uurtjes buiten zitten, met een sloep het Friese water verkennen en met de veerboot afreizen naar één van de eilanden.

Een bezoekje aan de Waddeneilanden valt zeker aan te raden, want daar is weer enorm veel te beleven deze maand. Wij werpen in deze editie een blik op Terschelling. Dit eiland staat eind juni in het teken van yoga tijdens het Dutch Yoga Festival. Gedurende dit evenement komen honderden yoga liefhebbers samen op de Terschellinger stranden.

Gaat u dit evenement op het strand bezoeken? Bekijk de boten op zee dan goed, want misschien spot u wel een prachtig bruidspaar op een schip. In de maand juni stappen tientallen Friezen namelijk letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje. Naast een zeilschip, vindt u in dit nummer van Friesland Post nog vier andere bijzondere trouwlocaties.

Uit deze editie blijkt maar weer eens dat Fryslân rijk is aan bijzondere festivals en locaties. Als u maar de tijd neemt om al het moois te ontdekken! Dat het soms best lastig kan zijn om iets te ontdekken weten wij ook. Daarom zijn wij samen met onze Facebook-vrienden op zoek gegaan naar onontdekte terrassen. In deze editie presenteren wij u er twaalf. Laat het mooie weer nu maar komen!

Bestel het juninummer

Shirma Rouse wil intens genieten in Leeuwarden

Shirma Rouse wil intens genieten in Leeuwarden Wie ooit het genoegen heeft gehad Shirma Rouse te hebben ontmoet, weet dat de 37-jarige zangeres muziek ademt. En hoewel ze haar hart vooral aan de Soulmuziek heeft verpand, is ze ook groot liefhebber van veel andere muziekstijlen. net zoals ze liefhebber van Fryslân is overigens. Ze kijkt dan ook erg uit naar de opening van het klassieke muziekfestival Cityproms in Leeuwarden, die ze samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van dirigent Jules van Hessen, mag verzorgen.

Loes Geurts kijkt uit naar EK

Loes Geurts kijkt uit naar EK Deze zomer is Nederland gastheer van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal. De Friese keepster van het Nederlands elftal, Loes Geurts, kijkt ernaar uit. Het EK in eigen land is zelfs de belangrijkste reden dat ze verhuisd is naar Frankrijk, omdat ze daar bij topclub Paris Saint-Germain de best mogelijke voorbereiding op het toernooi heeft.

Buitenspelen in de ban

Buitenspelen in de ban Al jaren toont onderzoek na onderzoek hetzelfde aan: kunnen buitenspelen is voor kinderen van groot belang. Het helpt overgewicht te voorkomen, socialiseert en is goed voor de motorische ontwikkeling. Toch speelt 22% van de kinderen in Nederland momenteel slechts één keer per week vrij buiten, volgens stichting Jantje Beton. Zijn alle onderzoeksresultaten dan aan dovemansoren gericht?

Op zoek naar de scholekster

Op zoek naar de scholekster Iedere maand gaat landschapsjournalist Fokko Bosker voor ons op zoek naar een bijzonder dier in een prachtig natuurgebied. Deze maand zoekt hij de scholekster op.

10x bijzonder overnachten op Terschelling

10x bijzonder overnachten op Terschelling Terschelling is de populairste vakantiebestemming van Nederland. Aan fijne plekken om te overnachten is dan ook geen gebrek. Terschelling biedt zelfs zo veel campings, hotels en huisjes dat u misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Friesland Post zet tien bijzondere overnachtingsmogelijkheden op een rij.

Het Dutch Yoga Festival

Het Dutch Yoga Festival Yoga is razend populair. Wereldwijd zijn er meer dan 300 miljoen beoefenaars en in ons eigen kikkerlandje is het een van de snelst groeiende sporten. Het verklaart het
succes van het Dutch Yoga Festival, dat sinds 2007 jaarlijks op Terschelling gehouden wordt.

Trouwen in Fryslân

Trouwen in Fryslân In de zonovergoten maand juni zullen een flink aantal Friezen in het huwelijksbootje stappen. Gaat u binnenkort het ja-woord uitspreken of bent u benieuwd naar wat er bij een trouwdag komt kijken? In het speciale katern 'Trouwen in Fryslân' vindt u vijf bijzondere trouwlocaties, het verhaal van bruidsstyliste Janny Feenstra en wetenswaardigheden over bruiloften in voorgaande eeuwen.

Twaalf onontdekte terrassen

Twaalf onontdekte terrassen Verscholen in de bossen, verstopt tussen de huizen of misschien wel midden in het land: een aantal Friese terrassen is verdekt opgesteld. Wij gingen samen met onze Facebook-vrienden
op zoek naar deze onontdekte terrassen en in de juni editie presenteren we er twaalf.

Delen:

Reacties