Juli editie Friesland Post

0

Fryslân staat de komende drie maanden bol van de activiteiten. Daarom vindt u bij deze editie van Friesland Post, dé uit-special van Fryslân. Het katern is opgedeeld in verschillende categorieën. Zo kunt u eenvoudig een uitje kiezen dat bij u past.

Wilt u geen evenement bezoeken, maar trekt u er liever op uit in de Friese natuur? In de Friesland Post die voor u ligt, vindt u verhalen van gelijkgestemde Friezen. Zo gaat Fokko Bosker deze maand op zoek naar een weidebeekjuffer in het Meulebos. Wanneer u dezelfde route wilt gaan lopen, kunt u de Friesland Post meenemen in uw rugzak. Fokko heeft zijn twee uur durende tocht namelijk nauwkeurig beschreven.

Leentje de Vos – Scheweer uit Twijzel gaat ook graag op ontdekkingstocht. Mét een GPS-ontvanger welteverstaan. Gedurende haar wandelingen gaat ze op zoek naar ‘schatten’ die verstopt liggen in de Friese natuur. Verderop in deze editie vertelt Leentje meer over deze nieuwe manier van schatzoeken, oftewel ‘geocaching’.

Of u nou een evenement gaat bezoeken, een wandeling gaat maken, of gaat schatzoeken: vergeet uw camera
niet! De redactie van Friesland Post krijgt nooit genoeg van Fryslân en is altijd op zoek naar mooie foto’s. Zo vroegen wij onze Facebookvrienden onlangs om de mooiste zomerfoto’s met ons te delen. De verzameling foto’s in deze editie bewijst maar weer eens hoe prachtig Fryslân is!

Wij wensen u ontzettend veel leesplezier!

 

Let op: in de uit-special staan twee zaken verkeerd vermeld m.b.t. de Gondelvaart van Aldeboarn.
De activiteit vindt plaats op 25 augustus (niet op 25/26/27 augustus) en kinderen van 12 jaar en ouder + volwassenen betalen €7,50 p.p.

Zomerfoto's van Fryslân

Zomerfoto's van Fryslân Onlangs plaatsen wij een online oproep waarin wij jullie vroegen om jullie mooiste zomerfoto’s met ons te delen. Uit alle inzendingen hebben wij vervolgens een selectie
gemaakt. De zomerse foto’s bewijzen het nog maar eens een keer: Fryslân is prachtig!

De gebroeders Halbertsma

De gebroeders Halbertsma Het is 1789 wanneer Hidde Joostes Halbertsma en zijn vrouw Ruurdje Tjallings Binnerts hun zoon Joost mogen verwelkomen. In de negen daaropvolgende jaren worden er nog drie
zoons geboren: Tjalling, Binnert en Eeltje. Het echtpaar weet op dat moment nog niet dat drie zoons uit zullen groeien tot de iconen van de Friese taal en cultuur.

Op zoek naar de weidebeekjuffer

Op zoek naar de weidebeekjuffer Iedere maand gaat landschapsjournalist Fokko Bosker voor ons op zoek naar een bijzonder dier in een prachtig natuurgebied. Deze maand zoekt hij de weidebeekjuffer op.

Friese natuurorganisaties maken zich zorgen

Friese natuurorganisaties maken zich zorgen In de tweede helft van de twintigste eeuw is de oppervlakte met natuur in Nederland, met maar liefst 44% afgenomen. Ook het aantal broedvogels op de boerenvlaktes is fors gedaald. Er zijn ongeveer 4,5 miljoen broedparen minder. De problemen op het gebied van milieu lijken zich in Nederland, en dus ook in Fryslân, alleen maar op te stapelen. De infrastructuur speelt hier een grote rol in. Onder andere de organisatie Natuurmonumenten wil verandering zien. Maar hoe is het nu precies gesteld met de natuur in Fryslân?

Vijf watersportmogelijkheden in Grou

Vijf watersportmogelijkheden in Grou Grou (Grouw) ligt niet alleen aan het Pikmeer, maar ook aan de Wijde Ee. Het dorp wordt, vanwege de centrale locatie in Fryslân en de vele omringende
wateren, ook wel het hart van de watersport genoemd. Wij zetten daarom vijf watersportmogelijkheden in en rondom Grou op een rij.

Zomer in dierenopvang De Wissel

Zomer in dierenopvang De Wissel De Dierenbescherming vangt jaarlijks ongeveer 25.000 dieren op in haar dertig opvangcentra die door het hele land zijn verspreid. Door de geboortegolf van kittens, zitten deze centra in de zomer vaak aardig vol. Ook Stichting Dierenopvang De Wissel hoeft zich zomers niet te vervelen.

Bent u nog op zoek naar een lieve kat of hond? Lees dan zeker deze editie van Friesland Post. Een aantal dieren is namelijk nog op zoek naar een
gouden mandje!

Geocaching, op zoek naar schatten in Fryslân

Geocaching, op zoek naar schatten in Fryslân Als kind ging u misschien op zoek naar ‘schatten’ in het bos. Schatzoeken is daarentegen vandaag de dag niet alleen meer weggelegd voor kinderen. Geocaching, ook wel hetschatzoeken van de 21 ste eeuw genoemd, is razend populair bij jong én oud!

Rôggefeest omarmt jong en oud

Rôggefeest omarmt jong en oud Het Rôggefeest op Ameland is er voor iedereen. De uitdaging bij het straatfestival in Nes is dat de mensen zelf meedoen!

Delen:

Reacties