Oktober editie Friesland Post

0

De oktober editie van de Friesland Post heeft maarliefst honderd pagina’s. Dit jaar staat in de maand oktober het woongenot van de Friezen centraal en ook werpen we een blik op de gemeente Ooststellingwerf. We bezoeken onder meer de beste buurt van Fryslân en bekijken wat er allemaal te doen is in Ooststellingwerf. Daarnaast vertelt Annie Mirosch, een Roma uit Drachten, over haar strijd voor een ander beleid omtrent woonwagenlocaties en neemt beeldhouwer Jitse Sikkema ons mee in zijn creatieve denkproces. Trots toont hij zijn keramische beelden. Bovendien hebben we een aantal opvallende woongadgets voor u uitgezocht en doet viltgroep FLUES ook een duit in het zakje. Wanneer u dan toch toe bent aan iets anders, bladert u gewoon nog even door naar het artikel over de paranormale genezer Anne Bajema of de schapenhouder Chris de Jong. In deze editie vindt u voor ieder wat wils.

De tragedie van de hedendaagse woonwagenbewoners

De tragedie van de hedendaagse woonwagenbewoners Onlangs publiceerde de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) een niet te missen rapport over de huidige leefsituatie van de Roma en Reizigers in Europa. Deze bevolkingsgroep, beter bekend als de zigeunerstam, wordt al jaren door het overgrote gedeelte van de maatschappij buitengesloten. Ook in Fryslân is de situatie schrijnend.

FLUES, vilten met twaalf handen

FLUES, vilten met twaalf handen Het gebruiken van vilt in het interieur is zeer trendy. Zes viltsters hebben zich verenigd in FLUES zodat ze samen ook grote werkstukken kunnen maken, want met twaalf geroutineerde handen kun je veel, erg veel.

Voor een prikkie op de prairie

Voor een prikkie op de prairie Voor een prikkie wonen in een enorme boerderij op één van de mooiste plekjes in Fryslân: het kan. Sterker nog, er staan momenteel meerdere prachtige optrekjes voor kleine prijzen te koop. Er is wel één maar... Ze moeten allen flink opgeknapt worden.

De beste wijk van Fryslân

De beste wijk van Fryslân De Bomenbuurt in Sneek is de meest fraaie wijk van Fryslân. Dit blijkt uit enquêtes van weekblad Elsevier en onderzoeksbureau Louter. De bewoners van de buurt hebben veel voorzieningen, geen last van misdaad en uiteraard veel bomen in de straat. Kortom: deze wijk is een waar walhalla.

Blik op Ooststellingwerf

Blik op Ooststellingwerf Deze maand werpen we een blik op de gemeente Ooststellingwerf. Wat kun je er allemaal doen en hoe zag Ooststellingwerf er aan het begin van de vorige eeuw uit? Ontdek het allemaal!

Van kraanmachinist tot paranormaal genezer

Van kraanmachinist tot paranormaal genezer Jarenlang is Anne Bajema een doodgewone en hardwerkende kraanmachinist. Dag in dag uit vertrekt hij voor dag en dauw van huis, om zorgvuldig zijn werk te gaan doen. Tot alles van de ene op de andere dag verandert. Hij besluit het roer om te gooien en stort zich op zijn eigen praktijk voor paranormale genezing.

De Friese woningmarkt in beeld

De Friese woningmarkt in beeld Fryslân staat vol met pareltjes om in te wonen. In de duurste villa's en woonboerderijen zit echter niet de snelle handel. Ze vragen om verliefdheid, maar dat duurt soms jaren.

Schapenmelkyoghurt uit Hilaard

Schapenmelkyoghurt uit Hilaard De Bongastate is een melkschapenbedrijf waar yoghurt wordt gemaakt. Enerzijds ben je bij de Bongastate 'in the middle of nowhere', anderzijds is het ook vlakbij Leeuwarden gevestigd. Chris de Jong is de trotse bezitter van deze unieke boerderij met ruim 350 schapen. De schapenmelkyoghurt maakt hij hier volledig eigenhandig.

Delen:

Reacties