September editie Friesland Post

0

Onlangs publiceerde de Inspectie voor de Gezondheidszorg een rapport waaruit bleek dat de kwaliteit van Nederlandse zorginstellingen niet altijd afdoende is. Ook een aantal Friese zorginstanties kreeg het zwaar te verduren. Een van de organisaties die het flink voor de kiezen kreeg, was ZuidOostZorg. Martha Vallinga is werkzaam als verpleegkundig specialist bij deze instelling en was bereid om met Friesland Post rond tafel te gaan. Het resultaat van dat gesprek kunt u lezen in deze editie.

Natuurlijk gingen we niet alleen om tafel met Martha Vallinga. Nee, ook PvDA-politica Lutz Jacobi zochten we op. Om terug te blikken en vooruit te kijken. We vroegen haar onder meer naar haar toekomstplannen, omdat ze onlangs definitief besloot haar carrière op het Haagse strijdtoneel te beëindigen.

Het beëindigen van zijn carrière, is ook waar de in Lemmer wonende Tony Leenes al voorzichtig aan denkt. Tony, een fervente Indian Motor-liefhebber, is de leiding over zijn Indian Motorcycle Museum al aan het overdragen aan drie dorpsgenoten. In het interview dat wij met hem hadden, kunt u lezen hoe zijn roerige en toch bewonderingswaardige bestaan eruit ziet.

Een politica met passie en waarden

Een politica met passie en waarden Solidariteit is de rode draad van het Friese kamerlid Lutz Jacobi. Er is geen ander die zo een brug slaat tussen politiek en b burgers als zij. 'Polityk is in moloch oan it wurden dy't fan de minsken ôfdriuwt.'

De pijnpunten in de Friese ouderenzorg

De pijnpunten in de Friese ouderenzorg 'Kwaliteit onvoldoende' en 'niveau te laag' zijn zomaar een aantal uitspraken, die terug te lezen zijn in het rapport dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) afgelopen juli publiceerde. Is het dan zo slecht gesteld met de zorg in de verzorgings- en verpleeghuizen in Fryslân?

Op zoek naar zonaanbidders bij zandverstuiving Schaopedobbe

Op zoek naar zonaanbidders bij zandverstuiving Schaopedobbe Vandaag ga ik op hagedissenjacht. De vertederende miniatuurversie uit het dinosaurustijdperk laat zich het best zien tijdens een zonnebad. En waar kan dat geschikter dan op de Schaopedobbe, een heidegebied van It Fryske Gea ten oosten Elsloo?

De deftige huizinge van Workum

De deftige huizinge van Workum Handelsmannen, doctoren en burgemeesters; het monumentale pand aan It Noard 165 in Workum kende heel wat markante bewoners. Het is dan ook niet voor niets dat de woning bij haar bouw in 1707 de titel 'De deftige, zeer schone huizinge' kreeg.

Het motorparadijs van Tony Leenes

Het motorparadijs van Tony Leenes Omgeven door een gracht en alleen afgesloten door een hek op de toegangsdam aan de Kadijk in Lemmer, vind je het 'Indian Motorcycle Museum' van Tony 'Indian' Leenes. Voor motorliefhebbers is dit ongetwijfeld een paradijs op aarde.

700 jaar Lippenhuizen

700 jaar Lippenhuizen Het is zaterdag 26 augustus 1972 wanneer het voorlopig laatste bloemencorso door de straten van Lippenhuizen trekt. Het publiek dat van heinde en verre is gekomen, geniet! Nu, 44 jaar later, is het bloemencorso speciaal voor het jubileumfeest van Lippenhuizen weer nieuw leven ingeblazen.

Rijs is decor voor allereerste polowedstrijd in Noord-Nederland ooit

Rijs is decor voor allereerste polowedstrijd in Noord-Nederland ooit Fryslân staat aan de vooravond van een primeur. In het tweede weekend van september zal de allereerste polowedstrijd op Friese bodem ooit, verreden worden. Vier doorgewinterde poloteams zullen tijdens de zogeheten Speedbooks Frisian Polo Trophy de strijd met elkaar aanbinden en allen hebben ze slecht één doel voor ogen: winnen.

Duizendblad: streekproduct

Duizendblad: streekproduct Duizendblad is een kruidachtig bloemetje dat met vuilwitte of roze bloemschermen veelvuldig onze bermen kleurt. Een wilde plant dus. Toch worden er bij ons in Fryslân sinds kort weer de lekkerste gerechten mee gemaakt, eigenlijk net zoals vroeger. Dick en Willem Teun van Natuurtuin 't Hummelhûs in Oudehorne hebben deze planten een ereplek gegeven in de tuin.

Delen:

Reacties