Oktober editie Friesland Post

0

Het oktobernummer van Friesland Post is traditiegetrouw een wooneditie en dit jaar is dat niet anders. Het najaar is namelijk bij uitstek het geschikte moment om eens bij uw woonwensen stil te staan. Bent u nog wel tevreden met uw interieur en uw woning in zijn algemeenheid? Wat wilt u aanpakken voordat de winter begint?

Als u besluit dat het best eens wat anders mag, dan kunt u uit deze editie van Friesland Post een hoop inspiratie putten. Zo zult u onder andere ontdekken dat het kleinste kamertje van het huis een wel zeer inspirerende omgeving kan zijn. Bent u over uw toilet al best tevreden, maar wilt u wel eens een andere stoel onder de billen? Dan zullen de tips voor het opknappen van oude meubelen u vast verder brengen.

Dat de dagen korter worden en de temperaturen lager zijn, betekent niet dat we bij de pakken neer gaan zitten. Het begin van een nieuw getijde is altijd extra bijzonder.

Op zoek naar een helderblauwe flits

Op zoek naar een helderblauwe flits Het is een waarneming om te zoenen. Wie eenmaal de ijsvogel in duikvlucht heeft gezien zal dat beeld een leven lang met zich meedragen en koesteren. Een blauwe flits. Meer is het niet, een kleurige streep op het netvlies en weg is 'ie weer. Ik zoek het fraaie vogeltje in de Alde Feanen, een pronkstuk van natuur van It Fryske Gea.

Vijf keer een dot van een toiletpot

Vijf keer een dot van een toiletpot Een mens brengt gedurende zijn of haar leven gemiddeld één tot drie jaar op het toilet door. Enkel deze wetenschap is al genoeg reden om van de wc thuis wat bijzonders te maken. Friesland Post ging op zoek naar een aantal heel bijzondere toiletten en had de eer om vijf van de kleinste kamertjes in de provincie te mogen bewonderen.

Geluk zit in een klein huisje

Geluk zit in een klein huisje In de zomer van 2007 werd Amerika getroffen door een financiële crisis. Bij veel Amerikanen ontstond de angst om op een dag de hypotheek niet meer te kunnen betalen en sommigen wilde het roer omgooien. Het van het begin van de zogenaamde Tiny House movement, die inmiddels overgewaaid is naar Europa. Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor de vraag naar Tiny Houses ook in Fryslân ontstaat.

Oude meuk is leuk

Oude meuk is leuk De stoel van overgrootmoeder of de fauteuil van vader: u heeft vast een oud meubel op uw zolder staan met een dikke laag stof erop. Zonde, want de meeste meubelen kunnen met een beetje liefde nog jaren dienstdoen als pronkstuk in uw interieur. Wedden dat u na het lezen van dit artikel de zoldertrap op rent om dat ene pareltje van het stof te ontdoen?

Friese kampioenen in theezetten

Friese kampioenen in theezetten De 21-jarige Ans Sandstra uit Bolsward werd op 18 december 1957 landskampioene theezetten. Zij kwam als eerste uit de bus tijdens de in het Amsterdams Concertgebouw gehouden landelijke finale en won een televisietoestel. Eerder dat jaar, in maart, was een andere Friezin, Gerbrig van Tuinen-Scheepsma, al theezetkampioene op televisie geworden.

Kwark van de blaarkop

Kwark van de blaarkop Boer Kars Blokker is ambitieus, net zoals de eerdere generaties Blokker. Al in de vorige eeuw zochten de voorouders van Kars continu naar manieren waarop het anders kon. Niet zo gek dus dat Kars, samen met zijn ouders en vrouw, vorig jaar op het idee kwam om yoghurt en kwark te gaan maken van de melk van de our-Hollandse blaarkop.

Blik op Weststellingwerf

Blik op Weststellingwerf Deze maand werpen we een blik op de gemeente Weststellingwerf. Wat kun je er allemaal doen en hoe zag Wolvega er aan het begin van de vorige eeuw uit? Ontdek het allemaal!

Ambachtswerk in duimstokken

Ambachtswerk in duimstokken Het zijn de duimstokken zoals ze dit een halve eeuw geleden ook waren. Bij Schuil in Drachten houden ze de Nederlandse maakindustrie in ere.

Delen:

Reacties