Markten in Friesland

0

Markten in Friesland zijn ongekend populair. Zowel Nederlanders als de buitenlandse toeristen zijn dol op braderieën en markten. Velen zien het struinen langs tientallen marktkraampjes als ideaal tijdverdrijf. Gelukkig kan de liefhebber van markten in Friesland zijn of haar hart ophalen! Het aantal markten dat er in de provincie gehouden wordt, is namelijk niet op een paar handen te tellen.

Hoeveel Friese markten er precies worden georganiseerd, lijkt haast onmogelijk om te achterhalen. Het zijn er in ieder geval enorm veel en elke markt heeft haar eigen charme.

Wanneer zijn er markten in Friesland?

Er bestaat een hardnekkig misverstand dat er enkel markten in de voorjaars- en zomerperiode worden georganiseerd. Het tegendeel is echter waar! Ook in de herfst en de winter zijn er genoeg markten in Friesland te vinden. Een aantal van deze markten is overdekt, maar een groot deel van hen is ook gewoon in de (soms frisse) buitenlucht. Een mooi voorbeeld van een drukbezochte markt, die het hele najaar te bezoeken is, is de Fryske sneupersmerke in Heerenveen.

Welke soort markten in Friesland zijn populair?

Toch blijven de zomermarkten het meest geliefd en drukbezocht! Populair zijn met name de zogenaamde ‘streekmarkten’, waar enkel streekproducten worden aangeboden. Friesland is een provincie met buitengewoon veel etens- en drinkwaren van Friese bodem en dat is uniek. De producenten van deze streekproducten worden dan ook met open armen ontvangen op de markten. Jaarlijks wordt bijvoorbeeld van mei tot en met oktober een Friese Streekmarkt in Oldeberkoop georganiseerd. Je kunt daar iedere zaterdag van de maand terecht.

Waar zijn alle markten in Friesland te vinden?

Zoals al eerder gezegd, is het moeilijk om in kaart te brengen hoeveel Friese markten er precies zijn. Aangeven waar alle markten in Friesland zich bevinden, is dus al helemaal een onmogelijke taak. Een vrij bekende website met markten is Meukisleuk.nl. Ook kun je iedere week op onze website kijken. Wij publiceren namelijk iedere donderdag een artikel met vijf Friese evenementen, die het weekend daaropvolgend plaatsvinden. Vaak staat er tussen deze evenementen ook een leuke markt!

Hoe kunnen markten in Friesland onder de aandacht worden gebracht?

Wil je graag één markt of meerdere markten in Friesland onder de aandacht brengen bij ons? Dan kan dat door een e-mail te sturen naar redactie@frieslandpost.nl of gebruik te maken van ons contactformulier. Als wij op onze website of in ons blad plaats hebben voor de markt, nemen wij die uiteraard op in onze content.

Wij wensen je voor nu veel struinplezier op alle té gekke markten in Friesland!

Delen:

Reacties