Nationale Dag van de Duurzaamheid

0

Vandaag, tijdens de Dag van de Duurzaamheid, zetten vele instanties, bedrijven en particulieren zich weer in voor een duurzame toekomst. De tiende dag van de maand oktober is daarom ieder jaar weer een mooie gelegenheid dit thema nog eens extra onder de aandacht te brengen.

                                    Vol programma

Vandaag, tijdens de Dag van de Duurzaamheid. zetten vele instanties, bedrijven en particulieren zetten zich weer in voor een duurzame toekomst. De tiende dag van de maand oktober is daarom ieder jaar weer een mooie gelegenheid dit thema nog eens extra onder de aandacht te brengen.In het Green Experience Center van Leeuwarden laten ze die gelegenheid dan ook zeker niet schieten. Het groene warenhuis in de Friese hoofdstad heeft in samenwerking met ROC Friese Poort, Friese Milieufederatie, Gemeente Leeuwarden en O3 Leeuwarden een vol programma samengesteld. Jong en oud kan kennis maken met tal van mogelijkheden om duurzaam te leven of te ondernemen. Het programma in het Green Experience bestaat onder meer uit een duurzame modeshow, presentaties van duurzame bedrijven en een paneldiscussie met prominenten, waar ook de mening van de bezoeker meetelt!

Ook in aanloop naar 10/10 is er in heel Nederland veel aandacht geschonken aan duurzaamheid. Als eenmalige tegenhanger van de Fashionweek is de Dutch Sustainable Fashion Week georganiseerd. Het doel is om consumenten een beter inzicht te geven in verantwoorde mode. Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kleding? BN’ers als Katja Schuurman, Do, Vivian Reijs en Helga van Leur zijn actief betrokken bij deze actie.

Goede doel

Rinsma Fashion neemt ook actief deel aan Dutch Sustainable Fashion. De vrouwenmodezaak uit Gorredijk heeft het hart op de goede plaats. Zo is er sinds enkele jaren de stichting Rinsma Nepal Foundation. Het bedrijf wil op deze manier werkgelegenheid creëren op het platteland van Nepal. Bovendien werkt Rinsma fanatiek aan enkele lokale projecten in het Aziatische land. Als afsluiter van de Dutch Sustainable Fashion op de Dag van de Duurzaamheid, organiseert ‘De leukste winkel van Friesland in 2012′ een benefietbingo om geld in te zamelen voor de stichting.

Delen:

Reacties