Nieuw concept brengt lokaal voedsel aan de man

0

Vier ondernemende jongeren hebben onder de naam ‘De Streekboer’ een nieuw concept gelanceerd om lokaal voedsel te promoten. Met behulp van een website kunnen consumenten en horeca-ondernemers hun streekproducten online bestellen. Met voldoende aanmeldingen wordt op een specifieke avond een markt georganiseerd waar alle boeren met hun bestelde producten naartoe komen om hun handelswaar te verkopen. 

De Streekboer wil het voor iedereen in Fryslân mogelijk maken om op een eenvoudige wijze voedsel uit eigen streek te kunnen kopen. Doordat de klanten van te voren aangeven welke producten zij willen afnemen, weten de boeren precies wat ze moeten meenemen. Hierdoor wordt er duurzaam met het voedsel omgegaan en wordt vrijwel alles op de markt verkocht.

Duurzaam en gezond voedsel

Tegenwoordig willen steeds meer mensen weten waar het voedsel vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Volgens de oprichter Janco Heida is dit dan ook in Fryslân een gat in de markt. ‘Door dit systeem is er rechtstreeks contact tussen de producent en consument. Op deze manier ontstaat een transparant product dat op een eerlijke en duurzame manier geproduceerd wordt’, aldus Heida. Donderdagavond op 2 juli opent De Streekboer haar eerste testlocatie in Nieuwehorne.

Delen:

Reacties