Voorlopig geen oplossing voor Friese loverboyslachtoffers

0

Voor de slachtoffers van loverboys in Fryslân en hulporganisatie Fier was het woensdag een teleurstellende middag. Het voorstel van de PvdA, ChristenUnie en D66 om geld beschikbaar te stellen voor het helpen van de jonge loverboyslachtoffers kreeg geen steun van de coalitie. “We zijn erg teleurgesteld over het gebrek aan inlevingsvermogen bij de coalitiepartijen en vooral de SP”, zegt Hetty Janssen van de ChristenUnie.

Janssen ondernam nog een poging om de SP en andere partijen over de streep te trekken. Ze kwam met het voorstel om direct de acht meest nijpende gevallen te helpen en vervolgens het totaal aan knelpunten te inventariseren. Maar zonder resultaat. “En dat terwijl de SP in december nog beweerde dat ze de 4 miljoen euro, die beschikbaar is voor knelpunten in de jeugdzorg, direct wilden investeren”, reageerde Ynze de Boer van de ChristenUnie verbaasd.

Veel Friese slachtoffers

Uit eerder onderzoek van Advies- en Meldpunt Loverboys en Jeugdprostitutie werd bekend dat Fryslân veel loverboyslachtoffers kent. Of er nu op korte termijn een oplossing komt voor de slachtoffers is volgens de PvdA en de ChristenUnie maar zeer de vraag. De PvdA en ChristenUnie lieten weten om spoedig met nieuwe voorstellen te komen.

Delen:

Reacties