Nieuws uit de Friese natuur

0

Houd je van de Friese natuur, maar heb je de afgelopen week geen tijd gehad om het nieuws te volgen? Dan hebben wij goed nieuws. Onderstaand presenteren wij namelijk de laatste nieuwtjes uit de Friese natuur.

Friesland heeft de schoonste lucht van Nederland
Inwoners van Friesland ademen de schoonste lucht in. Dit blijkt uit onderzoek van Milieudefensie. De organisatie heeft bekeken hoeveel vervuiling er in de lucht zit. Dit is vervolgens vergeleken met het meeroken van sigaretten.

In Friesland blijkt de vervuiling in de lucht vergelijkbaar te zijn met het meeroken van 3.6 sigaretten. Dit aantal ligt aanzienlijk lager dan het aantal in Zuid-Holland. Hier rookt men zes sigaretten mee.

Meeste vlinders in Friesland
In het eerste weekend van augustus was het weer tijd voor de jaarlijkse vlindertelling. Uit de resultaten bleek dat Friesland de meeste vlinders heeft van Nederland. Zo’n 4500 vlinders werden er gespot in 175 Friese tuinen.

Friesland dankt de vele vlinders aan de vele open landschappen, waar vlinders zich snel thuis voelen.

Overleden Exmoor-pony op Terschelling
Komt u wel eens op Terschelling? Dan heeft u vast wel eens de drie Exmoor-pony’s gezien die de op Landerumerheide grazen. Helaas is één van de pony’s op zaterdag 13 augustus overleden.

Voordat Staatsbosbeheer het dier weghaalde, gaven ze de twee andere pony’s kans om afscheid te nemen. Boswachter Jan Ellens legde dit prachtige moment vast. De foto kun je hier bekijken.

 

 

 

Delen:

Reacties