Paasconcert en rondleiding door De Kruidhof

0

Botanische tuin De Kruidhof en het IJstijden Museum slaan handen ineen en trakteren bezoekers op een plantenfestijn. Op zaterdag 4 april staan de deuren wagenwijd open. Op Paasmaandag wordt een gratis concert van het Spaans-Nederlandse Kaleidotrio gegeven en een rondleiding door de ontluikende Kruidhof. Zoals ieder seizoen heeft De Kruidhof een bepaald thema centraal staan. In de lente is dit: De Kruidhof gaat wild! De activiteiten worden afgestemd op dit thema.

Paasconcert en rondleiding

In het tuincafé van de Kruidhof vindt op paasmaandag een concert plaats van het trio Kaleidotrio. De klassieke muziek liefhebbers kunnen vanaf 10:00 uur hun hart op met de twee Spanjaarden en Friese dame. Deze jonge muzikanten spelen klassieke gitaar, viool en fagot. Het repertoire varieert van bossanova tot tango, klassiek en barok. De rondleiding begint om 14:00 uur in een ontluikende Kruidhof. Gasten betalen op Paasmaandag slechts entree voor de tuinen en het IJstijdenmuseum.

Aandacht voor beschermde planten

Voor het eerst dit jaar organiseren 24 botanische tuinen in Nederland een gezamenlijke activiteit waarbij beschermde planten in de hoofdrol staan. Deze staan op een zogenaamde ‘rode lijst’. De Kruidhof verzorgt een expositie van bijzondere beschermde planten dwars door de tuinen en in het tuincafé. Daarnaast worden er weer volop workshops georganiseerd en kunnen gasten dit jaar zelfs per fiets met de boswachter verder het gebied in.

Vroege vogels

De eerste 100 vroege vogels die De Kruidhof bezoeken vanaf 4 april, krijgen 10% korting op de planten.

Delen:

Reacties