Wat te doen met Pasen in Friesland in 2019?

0

De paaseieren liggen al weken in de winkels en nu is het echt bijna tijd voor Pasen. Daarom zetten wij een aantal leuke activiteiten op een rij die plaatsvinden in Friesland tijdens het Paasweekend van 2019! Wat te doen in Friesland met Pasen? Je leest het onderstaand!

1. De Kollumer Katdagen 2019

Op 20 april a.s. beginnen de Kollumer Katdagen in Kollum. Tijdens deze activiteitenweek vinden er talloze activiteiten plaats voor jong en oud. Met onder andere Abba Tribute, Spicks and Specks, Stageline, Rintje Kas, Oranjebraderie, Kollumer Katloop, Pubquiz, CoolkidzParty, Bingo, Springkussenfestival, Kindercircus, Whiskyproeverij, Autopuzzelrit, Zeskamp, Playbackshow en nog veel meer!

Kijk voor het volledige programma op de website van de Kollumer Katdagen.

2. Aan de zijlijn kijken naar de autocross in Kollum

Kollum is the place to be tijdens de Paasdagen, want op 22 april vindt daar ook de jaarlijkse autocross plaats. Gedurende het Fries Kampioenschap Standaardklasse (voor de Stockcar F1 Silver Roof Qualifier) kun je spanning en sensatie verwachten! De wedstrijden beginnen op zijn vroegst om 11.00 uur, dus er is ’s ochtends nog tijd voor een heerlijk paasontbijt 😉

Meer informatie is te vinden op de website van NAC Autocross.

3. Varen over de Friese Meren

Met heerlijk weer is het fijn om onze prachtige provincie te verkennen vanaf een boot! Neem dus, wanneer je in de gelegenheid bent, zeker plaats op de comfortabele MS Waterpoort. Deze rondvaartboot van rondvaartbedrijf Van Dijk laat jou (en je hele gezin) kennis maken met de Friese Meren. Tijdens de twee uur durende tocht kun je in alle rust genieten van de prachtige omgeving. En naderhand blijft er nog tijd genoeg over voor een terrasje, of een shop-sessie!

Meer informatie is te vinden op de website van Rondvaartbedrijf van Dijk.

4. Bewonder Circus Renz International in Dokkum

Van 11 april tot en met 22 april kun jij je verwonderen in de circustent van Circus Renz International.
Op het voormalig AZC  terrein van Dokkum aan de Parklaan slaan zij hun tent op! Circus Renz International, het circus van de bekende Familie Renz, reist met een prachtige blauw/gele circustent en een internationaal topprogramma door Europa. Je kunt spectaculaire acrobatiek in de nok van de circustent, tempojongleurs en acrobaten te paard verwachten. En natuurlijk ontbreken ook de dieren niet in de circusvoorstelling. 

Meer informatie is te vinden op de website van Circus Renz.

5. Spitkeet Paasfeest in Harkema

Paasmaandag is het bij De Spitkeet zoals gewoonlijk weer paasfeest.  Dat betekent in de eerste plaats gezellig (houten) eieren zoeken voor de kinderen. Wanneer iemand vijf van deze eieren heeft gevonden kunnen die bij de paashaas worden geruild voor een echt ei. Dat kan dan prachtig worden beschilderd. Ook kunnen de kinderen zichzelf laten schminken. Daarnaast kunnen ze een klompje deeg aan een stok krijgen en daar boven een kolenvuurtje een lekker broodje van bakken, met wat bruine suiker.

In de huisjes zitten vrijwilligers die uitleg willen geven – aan zowel volwassenen en kinderen – over het wonen en werken rond 1900 in deze streek. Bovendien wordt daar suikerbrood en roggebrood aangeboden.

Meer informatie over het Spitkeet Paasfeest is te vinden op de website van de Spitkeet.

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de april editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties