Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 april 2019?

0

April doe wat hij wil, maar toch lijkt de zon ook aankomend weekend weer goed zijn best te doen. Wil je weten wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 april 2019? Klik deze pagina dan vooral niet weg. Wij hebben namelijk een vijftal leuke uitjes op een rij gezet voor zowel jong als oud!

1. Tweedehands kledingverkoop in Feanwâlden
Vrijdag 12 april ben je van harte welkom in Feanwâlden. Hier wordt in de doopsgezinde kerk aan de Suderwei een tweedehands kledingverkoop georganiseerd. In het sfeervolle kerkje is kleding voor zowel dames als kinderen te vinden, maar je kunt er ook terecht voor schoenen en accessoires. Dankzij de kleine prijsjes kun je je gehele zomergarderobe aanpassen!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van 0511 Second Hand.

2. Bezoek openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema
Op zaterdag 13 en zondag 14 april kun je openluchtmuseum De Spitkeet in Harkema tegen een gereduceerde prijs bezoeken. Gedurende het museumweekend zijn in alle huisjes vrijwilligers aanwezig die je graag meer vertellen over De Spitkeet én de geschiedenis van de streek. Tijdens je bezoek aan het museum kun je duidelijk zien hoe de heidedorpen in Friesland in de loop der jaren zijn veranderd.

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

3. Kom naar Kontje Kermis
De Nieuwe Oosterstraat in Leeuwarden wordt 13 april omgetoverd tot een kindvriendelijke straat met diverse kermis-spellen. Een “Kontje Kermis krijgen”, betekent eigenlijk dat je billenkoek krijgt. Het is een uitdrukking die nog vooral in Drenthe wordt gebruikt. Gelukkig staat Kontje Kermis in dit geval ergens anders voor. Bij deze kermis krijgen kinderen geen billenkoek, maar worden ze geprikkeld om ondeugend te zijn en te genieten van het spelen en het vrije denken. De straat wordt ingenomen door een waarzegster, circuspaarden, muziek, kop van Jut, een schiettent, een gekke hengelaar, suikerspinnen en nog veel meer. Maar dan net even anders als dat je denkt. 

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Kontje Kermis.

4. Bewonder bomen in Driezum
Zonder bladeren is het best lastig om een boom te herkenen. Toch zijn ze niet geheel onherkenbaar. Dankzij de bast en de knoppen is te achterhalen onder welke boom je op dat moment staat. Wil je weten hoe je een boom kunt herkennen aan de bast en de knoppen? Ga dan aanstaande zaterdag op pad met IVN Noordoost-Friesland in Driezum.

Meer informatie is te vinden op de evenementenpagina op Facebook.

5. Wandel mee in het Drents-Friese Wold
De eerste mooie lente-dagen hebben we kunnen noteren op de agenda en dit betekent dat het nu toch echt volop lente is. Maar waar zie je dat nu precies aan en wat gebeurt er met de natuur als het lente is? Ontdek het samen met een gids van Staatsbosbeheer tijdens een wandeling door het Drents-Friese Wold. Ga op zoek naar de eerste tekenen van de lente: zwellende knoppen, zingende vogels en de eerste vlinders die tevoorschijn komen. Wandel mee aanstaande zondag 14 april en ervaar de lente!

Meer informatie is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in april?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties