Facebook Twitter Instagram
    Nieuws uit Fryslân
    • Extra uittips voor komend weekend
    • Winnaars ‘Actie Nierstichting Ruurdtje’
    • NPO Radio 1-bus van ‘5 Dagen’ week lang bij stichting Holwerd aan Zee
    • Varende pontjes in maart
    • Pier21 viert 10-jarig bestaan
    • Wad’n Strúnrûte op 17 & 18 maart
    • Gjalt de Groot, zondag 12 maart in Mariakerk Boer
    • Gratis dag in Natuurmuseum Fryslân groot succes
    Facebook Twitter RSS Instagram
    Friesland Post
    Thús yn Fryslân
    • Home
    • Nieuwsrubrieken
      • Algemeen
      • Cultuur
      • Eten en drinken
      • Natuur
    • Win
    • Magazine
      • Edities
      • Oplossingen puzzels insturen
      • Oplossingen puzzels controleren
      • Lezerfoto’s insturen
      • Tip de redactie
      • Adverteren
    • Abonnementen
    • Webshop
    • Verkoopadressen
    0 Winkelwagen
    Friesland Post
    0513 - 68 33 14
    <span></span>:Home»Algemeen»Recept: Fryske Mojito
    Fryske Mojito
    Maak heerlijke Friese mojito's voor warme zomerdagen

    Recept: Fryske Mojito

    0
    Door onze redactie op 14 juni 2017 Algemeen, Culinair

    Bij cocktails denk je al snel aan trendy clubs in verre zonnige oorden. Maar ook hier in Friesland kan je tegenwoordig heerlijke cocktails drinken. Er is zelfs een typisch Friese cocktail die je thuis kan maken: de Fryske Mojito! 

    Benodigdheden 
    – 1/2 Limoen
    – 4 takjes mint
    – 2 theelepels rietsuiker
    – scheutje jonge jenever
    – scheutje bruisend mineraalwater
    – scheutje Be(e)renburg

    Bereidingswijze 

    Deel I
    1. 
    Neem een glas waar ongeveer 0,25 liter in kan. Snijdt de halve limoen in twee delen en voeg deze delen toe aan het glas.
    2. Voeg vervolgens vijf blaadjes mint en twee theelepels rietsuiker toe.
    3. Pers nu het sap met een stamper uit de limoenen, dit proces wordt muddlen genoemd.

    Deel II
    4. Plaats de ijsblokjes in een theedoek en sla ze fijn met bijvoorbeeld een pollepel.
    5. Vul vervolgens het glas tot de rand met het fijngeslagen ijs.

    Deel III
    6. Vul het glas tot een duim onder de rand aan met jonge jenever.
    7. Vul het glas vervolgens aan met bruisend mineraalwater tot er nog vier millimeter overblijft in het glas.
    8. Roer nu het geheel door elkaar.
    9. Vul tot slot het glas aan met Berenburg, zo ontstaat er een mooie bruine rand bovenaan het glas.

    Meer recepten met een Fries tintje lezen?

    Ben je benieuwd naar meer lekkere recepten? Houd dan onze website in de gaten of kijk in ons blad. Zo staat op onze website onder andere een leuk recept voor Fryske dúmkes en publiceren we in Friesland Post iedere maand een recept van een Friese chefkok.

    Bron: www.lekker-frysk.nl

    Delen. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr E-mail
    Vorige artikelHet vrouwtje van Stavoren
    Volgende artikel Wat te doen in Friesland op 16, 17 en 18 juni

    Gerelateerde berichten

    NPO Radio 1-bus van ‘5 Dagen’ week lang bij stichting Holwerd aan Zee

    Varende pontjes in maart

    ‘Zie zijn cave en je kent de man’

    Laat een reactie achter Antwoord annuleren

    Bekijk en like ons op Facebook
    Friesland Post
    Deze maand in de Friesland Post
    • Maarteditie 2023

      Maarteditie 2023

      Voor het maartnummer van Friesland Post trokken we zoals altijd de provincie in. We namen onder andere een kijkje bij …Lees meer »
    Boekentip: SKS jubileumboek
    • Toevoegen aan winkelwagen

      SKS jubileumboek “Der moat syld wurde!”

      Boeken € 24,95
    Lezerfoto's
    Deel jouw eigen foto van Friesland nu
    Rubrieken
    • Algemeen
    • Cultuur
    • Eten en drinken
    • Natuur
    Lezers
    • Tip de redactie
    • Lezerfoto’s insturen
    • Oplossingen puzzels insturen
    • Oplossingen puzzels controleren
    Contact
    • Abonneren
    • Adverteren
    • Veelgestelde vragen
    • Klantenservice
    • Vacatures
    Over ons

    Friesland Post is hét magazine van Friesland, dat twaalf keer per jaar verschijnt. Iedere editie van het tijdschrift Friesland Post staat vol met unieke artikelen over de meest uiteenlopende onderwerpen.

    Volg ons op:

    Facebook Twitter Instagram RSS
    Friesland Post is een uitgave van Van der Let & Partners
    • Algemene voorwaarden
    • Privacy & Cookies
    • Sitemap

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.